Afacerile gunoierilor infloresc pe banii soferilor

Vineri, 15 August 2008, ora 08:33
2604 citiri
Afacerile gunoierilor infloresc pe banii soferilor

Ridicarea masinilor parcate ilegal sporeste bugetul firmelor angajate de primarie pentru ridicarea lor. Acestea incaseaza in totalitate sumele colectate de la soferi, fara a plati nici un leu la bugetul local.

Este vorba despre companiile care se ocupa de salubritatea sectoarelor 2 si 3 si care primesc si sume importante de la bugetul local pentru curatarea strazilor si deszapezire.

Rosal a incasat deja 3,5 milioane lei, iar veniturile Supercom, aflata abia la inceputul activitatii, se anunta la fel de promitatoare, informeaza Romania libera.

Sanctiunile insemnate aplicate soferilor care parcheaza ilegal ajung sa depaseasca salariul minim pe economie. Pe langa suma de 550 de lei platita firmelor de salubritate, soferul contravenient plateste si amenda la Politie, in valoare de pana la 250 de lei.

Sumele de plata in sectorul 3 sunt stabilite prin Hotararea nr. 120/1996: 200 de lei pentru ridicarea autoturismului, 200 de lei pentru transport si 150 de lei/zi pentru depozitare.

Anul trecut, de pe 17 martie, de cand a inceput actiunea, au fost ridicate 3.340 de masini. Suma medie platita de soferi a fost de 5,5 milioane de lei vechi.

"Majoritatea oamenilor vin sa-si recupereze masinile imediat si, foarte rar, apar dupa doua zile", a declarat Marin Vasilescu, directorul societatii Rosal Ecologic Recycling System SRL, care a castigat licitatia in sectorul 3.

Soferii sunt extrem de nemultumiti si dau in judecata Rosal.

"Avem foarte multe procese cu soferii. Ei depun contestatii legate de locul in care au parcat si de unde a fost ridicata masina", a precizat Vasilescu.

In sectorul 2 tarifele minimale au fost stabilite prin Hotararea Consiliului Local nr. 107/2007: 150 de lei pentru ridicarea vehiculului, 150 de lei transportul si 200 de lei depozitarea pe o durata de 24 de ore.

In urma licitatiei, ridicarea a ajuns 154,7 de lei, transportul - la 154,7 de lei, iar depozitarea - la 214,2 de lei. Politia nu se atinge de "tortul" firmelor care se ocupa de ridicarea autovehiculelor.

"Toate sumele incasate din actiunea de ridicare, transport si depozitare revin prestatorului de servicii", a declarat col. Dumitru Soare, directorul Politiei Comunitare Sector 2.

Firmele care se ocupa de tractarea masinilor practica tarife mult mai mici. Astfel, pentru transportul unei masini pe teritoriul Bucurestiului din locul in care a ramas imobilizata pana la service, un cetatean trebuie sa achite, in medie, intre 100 si 150 de lei, in functie de distanta parcursa. Unele firme au tarife fixe, la altele se pot negocia.

Rosal Ecologic Recycling System SRL, al carui actionar majoritar este Rosal Management, este controlata de familia Prigoana. Tot o familie se ocupa si de cea de-a doua firma, Supercom. Capul familiei, Ilie Ciuclea, a fost recent validat senator PSD in locul lui Sorin Oprescu, devenit primar al Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Panică într-un supermarket din Focșani: Clienți evacuați, după ce o servietă suspectă a fost observată în parcare
Panică într-un supermarket din Focșani: Clienți evacuați, după ce o servietă suspectă a fost observată în parcare
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea a anunțat că zeci de persoane au fost evacuate, vineri, 19 aprilie, dintr-un supermarket din municipiul Focşani după ce o servietă suspectă a...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#parcare, #ilegal, #ridicare, #tarife, #ROSAL, #Supercom , #ancheta