Alegeri fraudate la Facultatea de Medicina

Luni, 11 Februarie 2008, ora 08:48
2710 citiri
Alegeri fraudate la Facultatea de Medicina

Rezultatul alegerilor universitare de la Facultatea de Medicina din Bucuresti a fost stabilit inainte de a se vota propriu-zis. Reporterii de la Cotidianul au intrat in posesia unei liste cu 43 de nume ale candidatilor la functiile din senat si decanat.

Cu o jumatate de ora inaintea inceperii alegerilor, ei au fotografiat si au filmat lista respectiva. Sapte ore mai tarziu, cand alegerile s-au incheiat, 41 dintre cei 43 de candidati de pe lista respectiva obtinusera posturile dorite.

Conform unor surse din UMF, aceasta lista a inceput sa circule inca de joi, fiind distribuita celor care au votat in Consiliul Facultatii de Medicina pentru posturile de decan, prodecani si senatori.

Pentru ca in total erau peste 80 de candidati, listele contineau atat numele celor care trebuie alesi, cat si numarul de ordine al acestora pe buletinele de vot.

In centrul listei pentru senat se afla actualul rector, Florian Popa, senatorul PSD Sorin Oprescu, dar si presedintele Comisiei de Etica a UMF, Mircea Diculescu, cel care l-a gasit pe Oprescu vinovat doar de mici neglijente in cazul masluirii dosarului de profesor universitar.

De asemenea, pe aceeasi lista figureaza si profesorul Ionel Sinescu, care a fost si el anchetat de Comisia de Etica pentru plagiatul unor carti, dar verdictul acesteia a fost ca nu este vinovat, deoarece cartile au fost realizate in scop didactic.

Celor doua cadre didactice implicate in scandaluri de frauda intelectuala li se alatura ca senator UMF si fostul ministru al Sanatatii Mircea Beuran, la rindul sau acuzat in urma cu cativa ani de a fi plagiat o serie de carti medicale.

Alte nume de pe lista iesita castigatoare in alegeri mai sunt Adrian Streinu Cercel, Bogdan Marinescu, Eugen Bratucu, Daniela Ion sau Victor Stoica, cel care a castigat functia de decan al Facultatii de Medicina.

"Lista nu imi apartine. Stiu insa ca a fost alcatuita de un grup ce a facut un lobby mai serios. Au fost vreo trei astfel de liste, nu una singura, iar mai multi candidati se aflau pe toate listele", a declarat actualul rector al UMF, Florian Popa.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Înaltul reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia şi Herţegovina, Christian Schmidt, a impus marţi modificări ale legii electorale pentru a reduce posibilitatea fraudelor, o...
#alegeri, #Facultatea de Medicina, #fraudata , #ancheta