Ziare.com

Ancheta la un spital din Iasi: Paznicii sunt acuzati ca iau mita de la cei care aduc pachete pacientilor

Sambata, 06 Iunie 2020, ora 15:45

   

Ancheta la un spital din Iasi: Paznicii sunt acuzati ca iau mita de la cei care aduc pachete pacientilor
Conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi a declansat o ancheta interna, dupa ce agentii de paza ai unitatii au fost acuzati ca iau bani pentru pachetele cu mancare aduse de rudele pacientilor internati in spital.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, medicul Carmen Dorobat, sustine ca a cerut firmei de paza sa verifice acuzatiile aduse angajatilor si sa remedieze situatia, precizand totodata ca unitatea medicala a inceput o ancheta interna in acest caz.

Ancheta de la Spitalul de Boli Infectioase a fost declansata dupa ce cativa angajati ai firmei de paza ar fi pretins bani de la apartinatorii care veneau cu pachete cu mancare pentru rudele internate in unitatea medicala. Suma ceruta pentru fiecare pachet ar fi de cel mult zece lei.

"Avand in vedere aspectele negative prezentate in spatiul public privind unii angajati ai firmei de paza, conducerea Spitalului de Boli Infectioase anunta ca a declansat o ancheta in acest sens si va solicita firmei de paza sa ia masuri urgente pentru remedierea situatiei.

Rugam pe aceasta cale pe toti pacientii si vizitatorii care au cunostinta de aceste aspecte sa aduca la cunostinta direct conducerii spitalului pe mail-ul secretariat@infectioase.ro. Suntem constienti ca astfel de aspecte aduc prejudicii calitatii actului medical si pun in umbra profesionalismul cadrelor medicale", a precizat, sambata, managerul Spitalului de Boli Infectioase, Carmen Dorobat.

La sfarsitul lunii aprilie, prefectul de Iasi, Marian Grigoras, a solicitat conducerii Politiei sa verifice activitatea firmei de paza de la Spitalul de Boli Infectioase, dupa ce un bolnav confirmat cu noul coronavirus a fugit din spital. Barbatul a fost gasit ulterior intr-o comuna situata la cativa kilometri de Iasi.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre ancheta mita spital Iasi paznici
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3902 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In fond,asta e istoria neamului.....

Dintotdeauna stapanul (local ori strain) trebuia indestulat iar apoi cei care-l indestulau se "frigeau" unii pe altii pentru a recupera darile pentru supravietuire.

 

Pentru C. Dorobăț, o intrebre:

Cat mai costă examenul de Boli Infecțioase pentru studenții de la Farmacie?

 

Costa la fel ca anul trecut.nu s-a marit pretul din cauza

virusului corona.se fac discounturi.....

Nu este deloc o situatie izolata, in spitalele din Romania

Numai ca, spre deosebire de managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, majoritatea covarsitoare a celorlalti manageri inchid ochiil, desi cunosc foarte bine realitatea din teren.

Se practica mita de jos pana sus, este un adevar pe care nu trebuie sa ne ferim sa il spunem.

Daca, in urma acestei crize majore provocate de pandemie si a experientelor extreme traite - in care medici, asistente, infirmiere si brancardieri au platit tribut - personalul de la A la Z din Sanatate, caruia chiar avem a-i aduce multumiri pentru modul cum a gestionat o situatie atipica (cu exceptiile de rigoare) va intelege si sa renunte la aceasta practica degradanta a primirii de mita, ba chiar - in destule cazuri - a conditionarii actului medical, sistemul de sanatate romanesc va face un urias pas inainte, in centrul precuparilor sale ramanand, asa cum se cuvine, exclusiv, PACIENTUL.

 

Juramantul lui Hippocrate

Jur pe Apollo, pe Asclepios, pe Higeea si Panaceea, pe toti zeii si zeitele, luandu-i ca martori că voi indeplini, pe cat mă vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legămantul care urmează:
- Pe invătătorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotrivă cu cei care m-au adus pe lume, voi impărti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii săi ii voi privi ca pe fratii mei si, dacă vor dori să devină medici, ii voi invăta fără plată si fără să le cer vreun legămant.
- Preceptele, lectiile orale si tot restul invătăturii le voi impărtăsi fiilor mei, fiilor invătătorului meu si ucenicilor uniti printr-o făgăduială si printr-un jurămant, potrivit legii medicale, dar nimănui altcuiva.
- Le voi indruma ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat mă vor ajuta puterile si mintea, si mă voi feri să le fac orice rău si orice nedreptate.
- Nu voi incredinta nimănui otrăvuri, dacă imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta niciunei femei leacuri care să o ajute să lepede. Imi voi petrece viata si voi indeplini mestesugul in nevinovătie si ***ătie.
- Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din băsica udului, lăsand-o in seama celor ce se ocupă cu aceasta. In orice casă as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, păzindu-mă de orice faptă rea si stricătoare comisă cu bunăstiintă, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor liberi sau sclavi.
- Orice as vedea si as auzi in timp ce imi fac meseria sau chiar in afară de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nicio nevoie să fie destăinuit, socotind că, in asemenea imprejurări, păstrarea tainei este o datorie.
- Daca voi respecta acest legămant fără să-l calc, fie să mă bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti, iar dacă il voi nesocoti si voi fi un sperjur, merit să am o soartă dimpotrivă.
Jur!

 

Problema este ca ortodoxia nu recunoaste panteonul grec

de aici si caracterul optional al juramantului.

Acolo se ia ciubuc inca de la infiintare

ce si cine nu stie ?

 

Cu asemenea populatie dorim sa fim primiti in UE....

Nu mai vorbesc de faptul ca,conducerea spitalului nu stia de acest lucru....probabil ca a transpirat stirea la vre-un ziar.....
Vai de mama noastra de popor de sclavi...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor