Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ANI a sesizat Parchetul in cazul lui Eugen Nicolaescu, pentru fals in declaratii

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 10:17
4087 citiri
ANI a sesizat Parchetul in cazul lui Eugen Nicolaescu, pentru fals in declaratii

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, marti, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa faca cercetari in cazul deputatului PNL Eugen Nicolaescu, pentru fals in declaratiile de avere.

Potrivit ANI, acesta ar fi omis sa specifice in declaratia de avere un cont cu bani folosit in campania electorala din 2008, se arata pe site-ul institutiei.

"Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicata, a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Nicolaescu Gheorghe Eugen, deputat in Parlamentul Romaniei, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal", se arata in comunicat.

ANI s-a sesizat din oficiu, in urma publicarii la data de 15 aprilie 2009, de catre Academia Catavencu, a articolului "Eugen Nicolaescu (deputat PNL): "Eu, personal, nu am luat nimic acasa"", cu privire la posibila nerespectare de catre acesta, a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere.

Potrivit Agentiei, in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca "situatia patrimoniala reala a domnului Nicolaescu Gheorghe Eugen nu este corect reflectata in declaratia de avere depusa la data de 03.06.2009, deoarece domnul deputat a omis sa inscrie donatiile efectuate in perioada 30.10.2008 - 15.12.2008 in contul bancar deschis pe numele sau la B.C.R. S.A".

Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca fostul ministru al Sanatatii a fost instiintat despre aceste verificari.

"Procedura de instiintare a fost indeplinita in conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicata, domnul Nicolaescu Gheorghe Eugen fiind informat, la data de 16.07.2009, despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare", mai precizeaza ANI in comunicat.

Contactat de Realitatea TV, Eugen Nicolaescu a declarat ca nu vrea sa faca nici un comentariu acum si ca asteapta sa fie instiintat oficial de reprezentantii ANI.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Eugen NIcolaescu ANI, #Nicolaescu acuzat ANI , #ancheta
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
La cate a facut asta ca ministru al sanatatii , avand painea si cutitul in mana pe distributia de medicamente
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
HA ! HA ! HA ! Am sa-i CIURUI ! Declaratia de avere REPREZINTA situatia PERSONALA , NU COLECTAREA si FOLOSIREA banilor in Campania Electorala ; decat in cazul in care CANDIDATUL foloseste banii, astfel colectati, IN ALTE SCOPURI .