ANI verifica averile unor consilieri ai Primariei Capitalei

Duminica, 26 Octombrie 2008, ora 15:06
3077 citiri
ANI verifica averile unor consilieri ai Primariei Capitalei

Agentia de Integritate verifica averile a trei consilieri din Consiliul General al Primariei Capitalei, doi fiind membri ai PD-L si unul membru al PRM, dar si pe cea a sefului Departamentului Juridic din Primaria Capitalei, Adrian Iordache.

In atentia inspectorilor de integritate au intrat averile obtinute de Horatiu Tica, seful consilierilor PD-L din Consiliul General al Primariei Capitalei, a consilierul PRM Victor Iovici, a consilierul PD-L Doru Prioteasa si a sefului departamentului Juridic din Primaria Capitalei, Adrian Iordache.

Potrivit unor surse citate de NewsIn, ANI s-a autosesizat in urma unui articol aparut in mass-media, potrivit caruia cele patru persoane utilizeaza autoturisme de lux care nu figureaza in declaratiile de avere si a caror valoare depaseste veniturile pe care acestia le incaseaza, potrivit acelorasi documente.

Potrivit unui articol aparut in ziarul Ring, Horatiu Tica, seful consilierilor PD-L, conduce un autoturism Volkswagen Touareg care are o valoare de peste 50.000 de euro, desi in declaratia de avere nu figureaza ca ar avea vreo masina. In declaratia de avere Tica declara un castig de 5.000 de lei pe luna.

Consilierul PRM, Victor Iovici, nu a trecut in declaratia de avere SUV-ul Mitsubishi care are o valoare de aproape 40.000 de euro cu care vine la serviciu si declara ca ar castiga aproximativ 6.000 de lei pe luna, desi apare ca actionar la doua firme.

Consilierul PD-L Doru Prioteasa vine la sedinte cu o masina marca Infinity, din divizia de lux a Nissan, care poate ajunge si la 70.000 de euro, potrivit aceluiasi ziar. Cu toate acestea, in declaratia de avere, Prioteasa apare ca proprietarul unei masini Toyota Corolla, care este de trei ori mai ieftina.

In declaratia de avere a sefului departamentului Juridic din Primaria Capitalei, Adrian Iordache, nu apare faptul ca ar detine vreun automobil, dar vine in fiecare zi la serviciu cu un BMW X5, care costa cel putin 60.000 de euro, titreaza acelasi ziar.

Potrivit Legii 144/2007, privind infiintarea si functionarea Agentiei de Integritate, "fapta uneia dintre persoanele prevazute de lege, care cu intentie depune o declaratie care nu corespunde adevarului, constituie infractiunea de fals in declaratii, prevazuta in Codul Penal.

Citeste si:
Medalioane "de protecție" împotriva Covid-19, cumpărate cu 30.000 de euro de două societăți publice din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele
Medalioane "de protecție" împotriva Covid-19, cumpărate cu 30.000 de euro de două societăți publice din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele
Două instituții din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, au cheltuit 30 de mii de euro pe medalioane care promit că protejează oamenii de Covid-19. Se numesc "Pure O2...
Fostul primar din Bistrița, găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate
Fostul primar din Bistrița, găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate
Agenția Națională de Integritate l-a găsit în incompatibilitate pe fostul primar al municipiului Bistrița. Ovidiu Teodor Crețu a semnat mai multe facturi pentru o firmă unde era acționar....
Sursa: Ziare.com