Arhiepiscopul Tomisului s-a ascuns intr-o manastire

Joi, 07 Mai 2009, ora 13:30
12959 citiri
Arhiepiscopul Tomisului s-a ascuns intr-o manastire

Dupa ce pe numele sau a fost declansata cercetarea penala pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a ascuns intr-o manastire.

Potrivit purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tanasescu, a fost deschisa o ancheta interna iar IPS Teodosie se afla, momentan, la o manastire din judetul Neamt, informeaza Libertatea.

Insa, un alt preot din cadrul Arhiepiscopiei a sustinut ca inaltul prelat s-ar fi refugiat la Manastirea Dervent din judetul Constanta.

Tot scandalul a inceput dupa ce Arhiepiscopul a fost filmat cu o camera ascunsa, in timp ii promitea unui jurnalist sub acoperire ca il poate ajuta, contra unei sume generoase, sa devina preot.

Teodosie a mai comis astfel de ilegalitati

Se pare ca Teodosie nu se afla la prima abatere de acest gen. Preotul Ion Buga si Ciprian Mega prezinta, in volumul "Fascinatia Haosului", aspecte ascunse din viata arhiepiscopului Tomisului, informeaza Ziua.

Potrivit acestora, Inalt Preasfintia Sa a mai comis astfel de ilegalitati pe cand activa la Arhiepiscopia Bucurestilor.

"Ajunsesera pana acolo incat - Radu (n.r. Dumitru Radu, fost prorector al Institutului Teologic Universitar din Bucuresti) fiind vesnicul prorector, iar Teodosie, responsabil cu sectorul invatamant in Arhiepiscopie - eliberau diplome de licenta unor indivizi care nici macar nu fusesera vreodata inscrisi la facultate.

Eu am descoperit doar una, dar sigur au fost zeci si sute, in devalmasia migratoare a zeci de mii de studenti care au dat navala in ograda Bisericii, care si-a deschis vraiste portile inchise candva de comunism", se arata in carte.

Autorii volumului "Fascinatia Haosului" mai spun ca Preafericitul Teoctist era ca si inexistent, deoarece Teodosie si ai lui faceau tot ce voiau. Adesea nici nu-l mai intrebau, sau ii puneau la semnat hartii la gramada, "printre acestea fiind cateva de o criminalitate extrema".

"Au fost semnate, spre exemplu, numiri de preoti care platisera multe miare verzi la 'moara cu noroc' de la rascrucea de vanturi pustietoare, fara ca patriarhul sa stie ce a semnat, iar cand descoperea - oricum, prea tarziu - spunea indignat: 'Cine l-a numit pe asta acolo, eu nu-mi amintesc sa-l fi numit. Aista trebuia caterisit, e un derbedeu, a fugit in strainatate, lasandu-si parohia de izbeliste, ba mai este si divortat!'", se mai arata in carte.

Preotul Ion Buga si Ciprian Mega mai afirma ca "Teodosie si-a adus in Bucuresti toate lichelele geniale din imprejurimi si din toata tara, bagandu-i in painea grasa a parohiilor-mamut din Bucuresti, ajungand sa conduca direct intreaga miscare liturgic-administrativa din Arhiepiscopie, controland si exploatand direct averea bisericilor - terenuri, imobile, odoare etc".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Arhiepiscopul Teodosie, #arhiepiscopul Tomisului ilegalitati, #Teodosie ascuns manastire , #ancheta