Autostrada Bechtel este nesigura

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 09:26
2574 citiri
Autostrada Bechtel este nesigura

Pe tronsonul 3C-Bihor al autostrazii Transilvania lucrarile pun in pericol siguranta traficului rutier. Desi consultantii refuza sa avizeze lucrarile, compania Bechtel, care invoca o negociere la nivel inalt cu statul roman, face presiuni pentru a-si primi partea leului pe lucrari de proasta calitate.

In foarte multe sectoare, constructorul nu a respectat adancimea sapaturilor impusa de proiect. Nu a fost si nu este respectat proiectul nici in ceea ce priveste straturile de balastru - nu se respecta grosimea straturilor si diametrele pietrelor folosite, iar in unele locuri a fost folosit moloz pe post de balastru.

Acest lucru va afecta in mod direct capacitatea autostrazii de a rezista la greutatea vehiculelor si va duce, in scurt timp, la aparitia unor denivelari si rupturi in asfalt.

In mai multe cazuri s-a lucrat "dupa ureche", fara sa se respecte unghiul de forfecare al terenului (unghiul la care terenul incepe sa alunece). Urmarea imediata a fost necesitatea unor lucrari de consolidare ale caror costuri au fost suportate tot de CNADNR (Compania Nationala pentru Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania), relateaza Adevarul.

Cam asa stau lucrurile cu autostrada Bechetel. Cu toate acestea, Bechtel face presiuni pentru a primi bani pe lucrari de proasta calitate, conform unui document care a intrat in posesia reporterilor.

Conform unui alt document, americanii cer, pe un ton ultimativ, CNADNR sa renunte la pretentiile de calitate. Pana in acest moment, CNADNR nu a luat nicio masura.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#autostrada, #Cechtel, #CNADNR, #bani, #lucrare, #calitate , #ancheta