Ziare.com

Avem un nou patriarh demolator de monumente?

de Ovidiu Draghia
Joi, 17 Aprilie 2008, ora 16:42

   

Avem un nou patriarh demolator de monumente?
In plin scandal pe tema desfigurarii Bucurestiului, inca o stire vine sa alimenteze polemica: scarile de la intrarea in resedinta patriarhala au fost puse la pamant pentru a se construi altele mai mari, mai late si mai aderente pentru talpa Intai Statatorului Bisericii noastre ortodoxe.

Informatia vine din ziarul Click! si este insotita de cateva fotografii de dinainte si de dupa distrugere. Potrivit publicatiei, treptele au fost puse la pamant din cauza accidentului suferit de Patriarh.

Ziare.com a contactat biroul de presa al Patriarhiei pentru a afla punctul de vedere oficial pe marginea demolarii. Parintele Constantin Stoica a demontat acuzatiile de distrugere si ne-a declarat ca exista o autorizatie de refacere a scarii de la Monumentele Istorice, acordata inca din 2007.

BOR doreste refacerea intrarii, nu din cauza accidentului Patriarhului, ci pentru a crea spatiu necesar oficierii unor slujbe in aer liber la marile sarbatori.

De asemenea, parintele Stoica a declarat pentru Ziare.com ca noua scara va recupera elementele de arhitectura ale celei vechi, fiind vorba strict de o extindere, efectuata de o firma specializata in restaurarea de monumente.

In viitor, va intra in renovare si Catedrala mitropolitana, inconjurata in prezent de schele. Ziare.com va urmari efectuarea lucrarilor si va va tine la curent cu desfasurarea lor.
Citeste mai multe despre demolare resedinta Patriarh BOR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2905 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ma indoiesc sa aiba avize. Maine le va avea pe toate.

Eram in Noiembrie la Sectiunea Financiara sector 6 in Drumul Taberei si am cunoscut o doamna care se" plangea"si mi-a aratat o hartie prin care a trebuit sa obtina autorizatie de constructie pentru repararea unui gard.Gard am scris bine.Pentru astfel de lucrare care implica afectarea monumentelor ar trebui sa aiba , multe avize s-au aprobari. Pentru Papillon: Teoctist la 90 ani nu a mai cazut pe scari.

 

Capul

Trebuie avuta grija capului,caci piciorul e cu armatura, nu se mai rupe. Pana se termina lucrarea apar si autaorizatiile dar...blocuri,case ,etc se construiesc fara nici o autorizatie. Poate primaria sa le darame ? Autorizatia azi este mai mult de ochi lumi si de a se incasa niste taxa.

Alo!

Daca titlul il face demolator eu de ce sa nu ma indoiesc de avize .Avizul trebuie afisat afara unde se lucreaza ,la vedere. Daca exista, sunt convins ca cei de la Click nu mai scriau articolul. Cu ce am gresit? Lucrez in specialitate.

Normal!!!!

Securistilor le este cel mai mult frica de moarte, preotilor adevarati nu pentru ca, ei sunt siguri ca vor ajunge la loc de odihna si verdeata in imparatia lui Iisus Hristos, *** fiind o binecuvintare pentru acestia. Nu e cazul posesorului de dosar incinerat, din grija colegilor de agentura in Dec. 89, ce face acum pe patriarhul speriat de moarte in urma unui simplu accident nefericit de rupere a piciorului.

 

Sa va fac o statistica

Dupa cum judecati,la orice miscare. Pacepa scria in Orizonturi Rosii,ca in Romania erau ascultate 2 milioane de telefoane.In total in Romania erau vreo 400 de mii.Dumn evoastra stiti Romania are vreo 20 milioane locuitori,Dupa cum socotiti la tot pasul nu vedeti decat securisti si comunisti,reese ca ei au depasit numarul locuitorilor,sau oricine are drept sa se intrebe daca erau numai securisti si comunisti,cine era nemultumit ?sau,oare cine mai muncea ? Mie mi se pare ca tocmai cei care scriu asemenea trasnai,au fost,iar acum amplifica numarul lor ca sa le dea importanta.Vreau raspunsuri rationale nu injuraturi.

Un articol DEMOLATOR DE CREDIBILITATE

Sa traiasca cel ce-a scris,si sa mai scrie prostii de astea. Pe ce ma bazez?UITE PE CE.Daca ar fi fost accidentat un oarecare,s-ar fi scris cam asa"NEGLIJENTA PATRIARHIEI PUNE VIATA IN PERICOL. Scarile unui edificiu sunt pentru autor "Monumente Istorice. DOAMNA PRESA.Oare nu va doare nicaeri cand vedeti ce credibilitate aveti ?Presa romaneasca a fost instrainata,nu din cauza cititorilor .Ati luat dela vechiul regim totul aproape pe degeaba,si nu ati putut stapani.Daca scrieti tampenii,nici RONGIER,nici altul nu va va mai salva.Ganditiva ce marfa vindeti.

 

Oare ce s-ar intampla

Ce s-ar intampla daca din toata presa romaneasca ,ar fi scosi "ziaristii "care repeta de 2-3 ori acela lucru intr-un articol,daca uita spre sfarsit cu ce au inceput,daca nu stiu sa scrie corect romaneste,daca exagereaza,ar fi trimisi acasa,cu preaviz(daca mai exista) spre invatarea de minte pentru altii.Cred ce presa ar avea de castigat ,Acesta nu e articol,indiferent de ordin sau de intentie.

 

Titlu de gaozar

Numai un ziarist tampit poate da un asa titlu la un articol.
Mare-i gradina lui Dumnezei si sunt multi idioti sunt in ea, inclusiv cel dala ziare.com care a scris articolul

 

la aia cu frunte lata... trebuie si scari pe masura...

prea-securistu are mare grija... de propria persoana!
dar dupa carjele mentale, unele ortopedice nu fac decat sa intregeasca "imaginea"...
as sugera un topogan direct in iad... ultimul demolator a ajuns tare impanat pe acolo!

 

nu renovarea scarile rezolva problema ci curatirea sufletului

Da' de ce nu se duce domnul ciubotea sa schimbe si scarile de la St Pedro din Roma, daca tot e pus pe renovari. Mare e gradina Domnului. Pai cu sau fara scari noi, Teoctist nu-i va lasa linistea pana cand nu va spune ce si cum a fost cu *** lui si pana cand dl ciubotea nu va vorbi putin si depre activitatea d-lui dinnainte de 89. Mai ales despre incinerarea dosarului.

 

satana

asta nu e patriarh,e titlu

 

Nu mai!!!!

Securistii nu sunt peste tot, doar in sferele puterii si au grija ca ei, securistii sa nu piarda puterea din miini. Iar ce scrie Pacepa e depasit. Si fii sigur ca, nici el nu a spus totul. In anii epocii de aur au fost cam 14.000 de securisti si tine cont de faptul ca ei, securistii ieseau la pensie cam pe la 45 de ani, asa ca numarul lor era mult mai mare decit cifra activa. Multi dintre cei iesiti la pensie incadrindu-se in alte ramuri de activitate dar ramineau legati pina la moarte de seva de gradina de Baneasa. Si ei, securistii conlucrau la greu cu peste 400.000 de informatori. La aceasta cifra, adauga numarul celor care faceau armata la trupele de Securitate unde erau spalati bine la creier ca sa ramina fideli acelorasi radacini de Baneasa tot restul vietii. Si tot ei securistii, dupa ce l-au impuscat pe Ceausescu pentru a nu pierde puterea din miini au ucis cu singe rece peste o mie de tineri nevinovati in Dec. 89 si Iunie 90 care doreau ca Romania s-o rupa definitiv cu trecutul comunist si s-au transformat apoi in demucrati de tranzitie avind grija sa fure peste 25 de miliarde de euro in toti acesti ani de zile. Si tot ei, securistii pentru a nu pierde puterea au tinut si tin cu dintii de Arhiva Securitatii si s-au opus implementarii Legii Lustratiei. La CNSAS au ajuns numai dosarele fara de importanta cele grele si sunt peste 100.000 au fost puse la pastrat de catre Basescu pe o perioada de 60 de ani. In legatura cu poanta, astept un raspuns decent fara injuraturi, las-o jos ca macane, eu n-am jignit nici un forumist ci le-am raspuns cum am crezut eu de cuviinta la injuriile si invectivele celor care m-au jignit in lipsa contraargumentelor in mod inutil si mirlanesc. Asa ca, atunci cind in Romania vei vedea scoasa la lumina Arhiva Securitatii si implementata Legea Lustratiei, de abia atunci poti sa zici cu mina pe inima ca, cu adevarat era securistilor, activistilor si informatorilor a luat sfirsit si Romania a revenit cu adevarat pe fagasul normal de viata, intrerupt in 47 odata cu infiintarea Securitatii si abolirea monarhiei. Fara aceste doua masuri, tot securistii vor detine puterea in viitor la fel cum au detinut-o si pina acum. Si cine e in fapt securist, cel ce scrie ca securistului patriarh i s-a ars dosarul in Dec. 89 pentru a fi conspirat definit sau cel care-l face securist pe cel ce a amintit cititorilor acest lucru???

 

Nu mai!!!!

Securistii nu sunt peste tot, doar in sferele puterii si au grija ca ei, securistii sa nu piarda puterea din miini. Iar ce scrie Pacepa e depasit. Si fii sigur ca, nici el nu a spus totul. In anii epocii de aur au fost cam 14.000 de securisti si tine cont de faptul ca ei, securistii ieseau la pensie cam pe la 45 de ani, asa ca numarul lor era mult mai mare decit cifra activa. Multi dintre cei iesiti la pensie incadrindu-se in alte ramuri de activitate dar ramineau legati pina la moarte de seva de gradina de Baneasa. Si ei, securistii conlucrau la greu cu peste 400.000 de informatori. La aceasta cifra, adauga numarul celor care faceau armata la trupele de Securitate unde erau spalati bine la creier ca sa ramina fideli acelorasi radacini de Baneasa tot restul vietii. Si tot ei securistii, dupa ce l-au impuscat pe Ceausescu pentru a nu pierde puterea din miini au ucis cu singe rece peste o mie de tineri nevinovati in Dec. 89 si Iunie 90 care doreau ca Romania s-o rupa definitiv cu... (arata tot comentariul) Securistii nu sunt peste tot, doar in sferele puterii si au grija ca ei, securistii sa nu piarda puterea din miini. Iar ce scrie Pacepa e depasit. Si fii sigur ca, nici el nu a spus totul. In anii epocii de aur au fost cam 14.000 de securisti si tine cont de faptul ca ei, securistii ieseau la pensie cam pe la 45 de ani, asa ca numarul lor era mult mai mare decit cifra activa. Multi dintre cei iesiti la pensie incadrindu-se in alte ramuri de activitate dar ramineau legati pina la moarte de seva de gradina de Baneasa. Si ei, securistii conlucrau la greu cu peste 400.000 de informatori. La aceasta cifra, adauga numarul celor care faceau armata la trupele de Securitate unde erau spalati bine la creier ca sa ramina fideli acelorasi radacini de Baneasa tot restul vietii. Si tot ei securistii, dupa ce l-au impuscat pe Ceausescu pentru a nu pierde puterea din miini au ucis cu singe rece peste o mie de tineri nevinovati in Dec. 89 si Iunie 90 care doreau ca Romania s-o rupa definitiv cu trecutul comunist si s-au transformat apoi in demucrati de tranzitie avind grija sa fure peste 25 de miliarde de euro in toti acesti ani de zile. Si tot ei, securistii pentru a nu pierde puterea au tinut si tin cu dintii de Arhiva Securitatii si s-au opus implementarii Legii Lustratiei. La CNSAS au ajuns numai dosarele fara de importanta cele grele si sunt peste 100.000 au fost puse la pastrat de catre Basescu pe o perioada de 60 de ani. In legatura cu poanta, astept un raspuns decent fara injuraturi, las-o jos ca macane, eu n-am jignit nici un forumist ci le-am raspuns cum am crezut eu de cuviinta la injuriile si invectivele celor care m-au jignit in lipsa contraargumentelor in mod inutil si mirlanesc. Asa ca, atunci cind in Romania vei vedea scoasa la lumina Arhiva Securitatii si implementata Legea Lustratiei, de abia atunci poti sa zici cu mina pe inima ca, cu adevarat era securistilor, activistilor si informatorilor a luat sfirsit si Romania a revenit cu adevarat pe f

 

Nu e nevoie de un securist per telefon

Nu vorbeste cineva permanent. Este un trafic de 1-3%. La masa de control si verificare se asculta doar convorbirile importante.

 

Nea GELU

Am observat ca esti documentat in privinta trecutului si prezentului fostei si actuale conduceri opresive si diversioniste. Eu unu vad cu ochi minti daca nu palpabil ca acest aparat numit siguranta statului EXISTA SI SE DEZVOLTA SEPARAT de faptu cotidian. La vizita razboinicului de la CASA ALBA am vazut pe strada toata suflarea de securisti (oameni de bine) de la 1945 incoace.... Totusi MARIA VLAS nu stie ce umbra criminala i-a distrus piramida de carti... Si eu personal am ramas blocat si in ziua de astazi cind s-a anuntat pe un post de televiziune acum citiva ani cind depunatori isi retregeau masiv bani din banci. Atunci cadeau una cite una bancile BANCOREX, COLUMNA, ALBINA, RELIGIILOR S.A.M.D. Anuntu facea panica ca o anumita persoana ar fi urcat pe nu stiu ce sediu de banca si ar fi incercat sa taie firele ce comunicatii criptate prin satelit.Ma gindesc persoana aceea nu cumva e o umbra a securitati financiare... poate aceeasi directie care a spalat toate conturile vechiului regim...

 

Nu se vede dar se va simti...

Poate e o vedenie sau minune asta va ramine sa fim martori de acum incolo insa lucrurile necurate au inceput sa iasa la suprafata... *** patriahului Teoctist cit si mascarada de dupa nu e intimplatoare... Cum s-a intimplat ca in POSTU PASTELUI sa ne rupem picioru (am inteles ca picioru DREPT) si culmea pe niste SCARI si nu oricine (putea sa fie clopotaru...dascalu sau...). Eu unu sunt patit... De sf. ANDREI am fost MUSCAT DE UN CIINE iar de de sf. NICOLAIE mi-am rupt picioru sting, plecam la munca nu conta ca e SARBATOARE CU CRUCE ROSIE SAU DUMINICA. Acum apreciez gestu pripit si timid al presedintelui de a declara zile nelucratoare anumite zile de sarbatori crestine. Ar trebui si patriaarhia sa inainteze un proiect legislativ macar marile sarbatori crestine cu rasunet la electorat sa fie declarate zi nelucratoare (acestea ar putea fi recuperate in alte zile).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor