Averile angajatilor de la Interne, mai mari decat veniturile lui David

Miercuri, 06 August 2008, ora 08:00
5438 citiri
Averile angajatilor de la Interne, mai mari decat veniturile lui David

Vile, masini, depozite bancare care depasesc, in unele cazuri, chiar si 140.000 de euro si salarii impresionante din bani publici. Aceasta este "agoniseala" unor secretari de stat si sefi de Directii de la Interne.

Veniturile lunare ale acestora nu le surclaseaza doar pe cele ale subordonatilor, care ameninta din nou cu proteste, ci chiar si pe ale ministrului Cristian David, informeaza Evenimentul Zilei.

Cel putin asa reiese din declaratiile de avere actualizate, publicate pe site-ul ministerului. Concret, potrivit documentelor, cel mai bine platit angajat al Internelor este, de departe, prim-adjunctul ministrului, secretarul de stat Anghel Andreescu (foto).

Cu toate ca in declaratia de avere actualizata generalul se fereste sa inscrie venitul anual dobandit de la Ministerul Internelor, declaratia din 2006 - cand ocupa aceeasi functie - arata ca acesta era remunerat cu 15.833 de lei lunar (echivalentul a 4.522 de euro).

"Intre timp, salariul domnului Andreescu a mai crescut cu cateva procente", sustin surse din minister.

La capitolul "salariu", Andreescu este urmat indeaproape de seful Directiei Generale Anticoruptie, procurorul Irinel Paun, care, potrivit ultimei declaratii de avere, este platit cu 15.720 de lei lunar (4.490 de euro).

"Greii" Internelor, chestorii Pavel Abraham (presedintele Agentiei Nationale Antidrog), Virgil Ardelean (fost sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, actual director in minister) sau Constantin Manoloiu (seful Corpului de Control al Ministrului) s-ar putea situa in "esalonul II" din punctul de vedere al salariilor incasate de la Interne, ce depasesc 12.000 de lei lunar.

In ceea ce-l priveste pe seful Politiei, chestorul Gheorghe Popa, si pe cel al Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop, acestia s-ar putea incadra in "esalonul trei", cu venituri de 11.500 de lei si, respectiv, 10.600 de lei lunar.

In fine, ministrul Cristian David ar face parte abia din "esalonul IV", cu un salariu de 8.000 de lei pe luna, la 2.000 de lei distanta de actualul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, chestorul Petru Albu, care incaseaza de la Interne putin peste 6.800 de lei pe luna.

5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
Dezvoltarea tehnologiei a amenințat în ultimii ani să înlocuiască muncitorii umani cu inteligență artificială (AI). S-a estimat că până în 2025, AI ar putea prelua 52% din locurile de...
Ce a făcut Serena Williams cu mare parte din banii câștigați din tenis
Ce a făcut Serena Williams cu mare parte din banii câștigați din tenis
Cu aproape 95 de milioane de dolari câștigați în timpul carierei, Serena Williams deține recordul all-time la acest capitol. Averea ei este însă mult mai mare, grație contractelor de...
#salariu, #avere, #angajati, #minister, #interne, #Anghel Andreescu , #ancheta