Avioanele suspecte vor fi doborate in timpul summitului NATO

Sambata, 15 Martie 2008, ora 10:57
1436 citiri
Avioanele suspecte vor fi doborate in timpul summitului NATO

Avioanele de lupta care executa serviciul de politie aeriana vor avea voie, in perioada Summitului NATO de la Bucuresti, sa doboare aeronavele suspecte, a declarat comandorul Ionel Panait, reprezentantul Statului Major al Fortelor Aeriene, anunta Gandul.

Panait a precizat ca timpul necesar pentru a determina daca o aeronava este ostila ar putea fi nevoie de numai trei minute. Imediat dupa stabilirea acestui lucru, aprobarea necesara pentru deschiderea focului se poate primi in mai putin de un minut.

Masurile ce vor fi adoptate impotriva unei aeronave suspecte vor fi insa graduale. Mai intai se vor incerca identificarea acesteia, comunicarea cu pilotul si readucerea aeronavei pe traseul aprobat sau, dupa caz, escortarea ei pana la limita spatiului aerian al Romaniei.

Insa pentru a deschide focul, pilotii militari vor avea insa nevoie de aprobarea ministrului Apararii, Teodor Melescanu.

Misiunile de politie aeriana in spatiul aerian al Romaniei vor fi asigurate de Fortele Aeriene cu avioane MiG 21 Lancer si elicoptere IAR 330 si IAR 330 Socat, care vor avea la bord armament si munitie de razboi.

Elicopterele Armatei vor cerceta capetele de pista ale aeroporturilor destinate Summitului, pentru a determina existenta unor eventuale obstacole care sa impiedice decolarea sau aterizarea avioanelor oficiale.

Avioanele delegatiilor oficiale care participa la Summit vor folosi pentru intrarea si iesirea din Romania aeroportul "Henri Coanda" (Otopeni), iar aeroporturile "Aurel Vlaicu" (Baneasa) si Mihail Kogalniceanu sunt desemnate aeroporturi de rezerva.

Pe timpul Summitului, aeroportul Baneasa va fi inchis zborurilor civile, iar cursele civile care il folosesc de obicei vor fi relocate la Otopeni. Pe "Henri Coanda", cursele civile nu vor fi anulate, insa ar putea fi intarziate din cauza zborurilor oficiale, care vor avea prioritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
#avioane, #suspecte, #vor fi doborate, #summit, #NATO , #ancheta