Blocurile Elenei Udrea muta autostrada si cimitirul

Luni, 24 August 2009, ora 10:02
5679 citiri
Blocurile Elenei Udrea muta autostrada si cimitirul
Foto: Reuters

La Agentia Regionala pentru Protectia Mediului a fost prezentat spre avizare un Plan de Urbanistica Zonala (PUZ) al ministrului Turismului, Elena Udrea.

PUZ-ul de pe Neajlovului 87-91, 93-95, al carui beneficiar este Elena Udrea, prevede ridicarea a cinci blocuri de cate doua etaje pe malul Lacului Grivita, relateaza Jurnalul National.

Timp de mai bine de doi ani, cei 6.000 de metri patrati ai Elenei Udrea au fost amenintati de un alt proiect. In 2007, proprietatea ministrului era brazdata, ce-i drept pe hartie, de viitoarea strapungere catre Autostrada Bucuresti-Brasov. Astfel ca proiectul rezidential al Elenei Udrea a fost conditionat pentru aprobare de schimbarea unui alt PUZ, si anume legatura spre autostrada.

Traseul acestei penetratii a stationat mai bine de doi ani pe terenul ministrului Turismului, facandu-l neconstruibil. In aprilie 2009, bulevardul isi modifica unghiul. El va traversa lacul, dar si Cimitirul Damaroaia, printr-un viaduct, eliberand proprietatea Elenei Udrea.

Organizatiile de mediu prezente in comisia de Urbanism au atras atentia asupra faptului ca zona Neajlovului impune reglementari stricte.

"Acolo este un sit arheologic. Terenul are incadrare V 4, ceea ce il aduce la rangul de spatiu verde protejat. Legea mediului interzice constructiile de pe spatiile verzi. Mai mult, din cate am vazut noi, proiectul nu respecta distanta prevazuta de Legea Apelor si se gaseste la 15 metri de malul lacului. In aceasta situatie vorbim despre o serie de avize ce ar trebui date atat de Ministerul Culturii, cat si de Apele Romane", a precizat Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele Eco-Civica.

Pe de alta parte, arhitecul-sef al Primariei Capitalei, Gheorghe Patrascu, a explicat ca proiectul este unul cat se poate de decent: "Este o solicitare normala si respecta caracterul si tendinta de dezvoltare a zonei, pastrand atat inaltimea, cat si functia".

Acum, proprietatea Elenei Udrea, eliberata prin devierea bulevardului spre Autostrada Bucuresti-Brasov, isi asteapta constructiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#teren Neajlovului Elena Udrea, #Elena Udrea PUZ Damaroaia , #ancheta