Bucurestenii ar putea ramane fara Aeroportul Baneasa

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 07:43
5326 citiri
Bucurestenii ar putea ramane fara Aeroportul Baneasa

Aeroportul International Aurel Vlaicu, din Baneasa, se va inchide in perioada 29 septembrie-12 octombrie, pentru finalizarea lucrarilor la pista de aterizare a avioanelor.

Cursele din Baneasa vor fi mutate pe Otopeni.

"Am decis sa inchidem aeroportul spre sfarsitul lunii septembrie deoarece cursele sunt mai putine, iar efortul operatorilor va fi mai mic", a declarat pentru "Jurnalul National" Stefan Mladin, directorul aeroportului din Baneasa.

"Numarul zborurilor mutate pe Otopeni este de ordinul sutelor, numai Wizz Air mutand 260 de curse", a mai declarat elaceeasi publicatie.

Cursele mutate de pe Baneasa pe Otopeni vor avea culoar de zbor ori dimineata foarte devreme, ori seara foarte tarziu, pentru a nu afecta cursele regulate de pe Otopeni.

Reprezentantii companiilor low-cost care opereaza pe Aeroportul Baneasa nu vor scumpi biletele de avion.

Inghitit de oras

Activitatea Aeroportului Baneasa va fi restransa in urmatorii ani, din cauza dezvoltarii imobiliare din zona. "In circa cinci-sapte ani, Aeroportul Baneasa va fi inghitit de oras", a declarat pentru "Jurnalul National" Ludovic Orban, ministrul Transporturilor.

Din cauza imobilelor construite in zona, pe aeroport nu vor mai putea ateriza sau decola aeronave mari.

Conform "Gardianul", autoritatile au in vedere chiar inchiderea Aeroportului Baneasa pentru traficul commercial, de la 1 ianuarie 2011.

Aeroportul trebuie sa functioneze pentru avioane de capacitate mica cum sunt zborurile de protocol, SMURD sau Politie, au declarat pentru "Gardianul", reprezentanti ai Directiei Generale a Aviatiei Civile (DGAC).

Miza acestor masuri este terenul aeroportului, care valoreaza in prezent circa doua miliarde de euro.

"Aeroportul Baneasa se intinde pe o suprafata de circa 180 de hectare. Terenurile din jur se vand cu circa 1.200 de euro metrul parat. In cazul in care s-ar desfiinta aeroportul, preturile terenurilor s-ar tripla", informeaza "Gardianul", citand surse bine informate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
#aeroport, #baneasa, #Otopeni, #Wizz Air, #Boeing, #Airbus, #teren, #preturi, #lucrari, #restrictionat , #ancheta