Ziare.com

Buget de lux la ministerul Elenei Udrea: 75.000 de euro pentru perdele

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 09:49

   

Buget de lux la ministerul Elenei Udrea: 75.000 de euro pentru perdele
Desi recent infiintat, ministerul Turismului, condus de pedelista Elena Udrea, se bucura de un buget generos, de lux chiar, pentru un an de criza cum este 2009, in care romanii sunt indemnati periodic sa stranga cureaua.

Astfel, Elena Udrea are la dispozitie pentru acest an un buget de aproape 14 milioane de euro, din care, pe langa participarea la targuri si expozitii, isi poate permite tot felul de excentricitati, dezvaluie Jurnalul National.

Cum ar fi: perdele si draperii in valoare de 75.000 de euro, portal de turism de 250.000 de euro, obiecte de protocol de sute de mii de euro, zeci de mii de euro pentru repararea si spalarea masinilor, 180.000 de euro pentru convorbiri telefonice etc.

De asemenea, in nou-infiintatul minister se pun la cale decorari corespunzatoare cu "talia" ministrului: 8.000 de euro pentru mocheta, 8.000 de euro pentru jaluzele verticale si perdele, 12.000 de euro pentru mobilier de birou, 11.500 de euro pentru mobilier de computer si cate 8.000 de euro pentru amenajarea salilor de primire si salilor de conferinte.

Pentru ambianta de zi cu zi, ministerul nu se zgarceste: un mediu placut este asigurat prin achizitionarea de aranjamente florale (3.000 de euro), televizioare color (2.000 euro), filtre de cafea (500 euro), aparate de aer conditionat (1.000 de euro), pahare de sticla (500 de euro).

In plus, sefa de la Turism are la dispozitie 3.300 de euro pentru a cumpara hartie igienica, batiste, servetele de hartie pentru maini si pentru masa, 3.000 de euro pentru a cumpara odorizante de interior si 3.000 de euro pentru produse de curatenie.

In replica, ministerul Turismului a transmis un comunicat de presa din care reiese ca din bugetul pentru perdele s-au cheltuit pana acum 34.010 lei, adica peste 8.000 de euro.

Zeci de mii de euro pentru "consumabile"

O parte din banii alocati Ministerului Turismului au fost cheltuiti pentru birotica si consumabile: 15.000 de euro pentru hartie de fotocopiatoare, 2.500 de euro pentru instrumente de scris, 3.000 de euro pentru suporturi de memorie si cate 2.500 de euro pentru CD-uri si DVD-uri.

Toate achizitionate direct de la ce societate doreste Udrea sau angajatii ministerului. Buna functionare a fotocopiatarelor si faxurilor este asigurata prin cumpararea a cartuse de toner in valoare de 65.000 de euro, cartuse de cerneala in valoare de 3.850 de euro, piese si accesorii de 7.000 de euro, servicii de intretinere si reparare in valoare de 10.000 de euro.

Sute de mii de euro pentru masini si telefoane

Udrea a avut la dispozitie si 186.741 de euro din bugetul ministerului si 13.000 de euro din finantari nerambursabile pentru achizitia de autoturisme. In urma licitatiei organizate au fost deja achizitionate 18 autoturisme care s-au adaugat la parcul auto de 15 masini mostenite de la Autoritatea Nationala pentru Turism.

Plimbarile angajatilor cu masina au bugetat costuri de 38.000 de euro pentru benzina si motorina care vor fi achizitionate prin licitatie publica. Pentru intretinerea masinilor este alocat un buget generos: 6.000 de euro pentru piese si accesorii pentru motoare, 2.000 de euro pentru piese de schimb si 2.270 de euro pentru pneuri.

In plus, serviciile de reparare si intretinere a masinilor, achizitionate prin cerere de oferta, costa 40.000 de euro pentru tara si 1.500 de euro pentru strainatate.

Angajatii ministerului beneficiaza si de un buget generos pentru comunicatii: 90.000 de euro pentru telefonie fixa, 90.000 de euro pentru telefoanele mobile, 15.000 de euro pentru servicii de internet, 9.300 de euro pentru servicii de televiziune prin cablu, 15.000 de euro pentru servicii postale de curierat.

Bugetul de telefonie in valoare totala de 180.000 de euro se distribuie prin cere de oferta si negociere fara publicarea unui anunt. Intretinerea retelei telefonice costa si ea 6.000 de euro, la fel cat costa si modernizarea centralelor ministerului.

Grosul banilor, alocat pentru targuri si expozitii

Organizarea de targuri, expozitii, pavilioane nationale are alocat un buget de nu mai putin de 1,72 de milioane de euro. Alte 486.000 de euro sunt destinate misiunilor care au ca rol cresterea circulatiei turistice si notorietatii Romaniei. La acestea se adauga 243.000 de euro pentru vizite educationale si de informare pentru presa si turoperatori.

Pentru promovarea sunt alocate sume importante: 240.000 de euro pentru inserturi publicitare in cataloagele marilor operatori turistici, 320.000 de euro pentru finantarea posturilor de radio si tv care realizeaza emisiuni de turism, 1,62 de milioane de euro pentru campanii de publicitate pe piata interna si externa, 1,29 milioane de euro pentru campanii de publicitate outdoor (!!), 500.000 de euro pentru instalarea de indicatoare rutiere, 250.000 pentru tiparirea de ghiduri turistice dar si 81.000 de euro pentru cumpararea de ghiduri turistice, harti sau cataloage gata tiparite.

In plus, 1,93 de milioane de euro din finantari externe nerambursabile vor fi folosite pentru constructia brandului turistic al Romaniei.

Ministerul are un buget de 149.393 de euro si pentru servicii de transport aerian.

Site de un sfert de milion de euro

Toate realizarile Ministerului Turismului dar si destinatiile turistice din Romania vor fi postate pe ceea ce pare sa devina cel mai scump site din tara. Elena Udrea are la dispozitie nu mai putin de un sfert de milion de euro pentru crearea, dezvoltarea si implementarea unui portal turistic.

Crearea sistemului de autorizare on-line , a sistemelor de informare turistica si a sistemului de software pentru sustinerea activitatii de promovare are alocata un buget de 180.000 de euro. Reclama pe internet va costa si ea 145.000 de euro.

Udrea a alocat si un buget de aproape un milion de euro (875.000 de euro) pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, servicii de consultanta si analiza, iar alte 130.000 de euro au ca destinatie realizarea de studii de piata privind turismul montan, sporturile de iarna si turismul balnear iar 95.000 de euro sunt pentru stabilirea stategiei de ecoturism si clasificarea structurilor de cazare.

Vezi sub fotografie documentul doveditor, in format .pdf

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3936 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Recesiune ? - Doar pentru catei !

Romanii - strang cureaua, isi reduc concediile, amana achizitionarea de bunuri, sunt tot mai atenti la bugetul familiei.
Fetitele lui Basescu - vanzari anterioare ( inca !!! nejustificate ), sifoneaza bani de la buget iar pentru imaginea lor publica , fara numar, fara numar.

 
 

 

buget de criza

Pentru hartie igienica cat ai alocat?
ai grija ,vin vremuri C°A°C°A°C°I°O°A°S°E° pentru domnia ta!Prea faci risipa din banii NOSTRI ,nu crezi?

 

Pai asta si e....Leana nu iarta/lasa nimic (adica vre-un leu) in urma...e curat criza!!

Leana actioneaza conform traditiei Romanesti in perioade de criza(razboaie....) adica ''arde'' totul ca sa nu cada nimic in miinile dusmanilor...!! Cu ocazia asta a crescut numarul de metri de hirtie igienica pe cap de locuitor!!! O fi aceasta hirtie igienica fabricata in Romania? Daca da,ajuta fata si dezvoltarea economica a patriei noastre Mioritice....

Fufeturi...

Mai lasati-ma cu fufeturile astea. Ele sunt mandre exemplare ale speciei "HOMO DOROBANTENSIS". Cineva le-a considerat frumoase si le-a inoculat, de mici, spiritul de "tocatoare de bani". Celei UDasiREA nu i-au mai ajuns de cheltuiala banii lui *** si s-a hotarat sa demareze campania "hai sa cheltuim si banii fraierilor". Oameni buni, astea NICI NU STIU sa faca altceva. Sunt exact genul de fufeturi, pe care, pentru a nu le mai vedea misunand prin casa, sotul le pune cardul in manuta si le "da pasi" prin mall-uri.
Din pacate, de data asta, cardul respectiv are acoperire intr-un buget care se vrea de austeritate.
FFS! 75.000 euro pe perdele... Doamne e sfidator la cer. Cu 75.000 in perioada asta de criza cumperi o intreaga fabrica de perdele cred...

ete naa

astia mi-au cenzurat cuvantul "Coco-selul". Pai nu voiam nimic obscen, era o alintatura pentru dl. Cocos. Pe care il inteleg si simpatizez (glumesc) de ce "i-a dat pasi" nefesti-si din casa la minister...

OBRAZUL SUBŢIRE

Bineinteles. Obrazul subtire, cu cheltuială se tine.
Abia după cheltuială, se ingroase.

ELENA UDREA ESTE CEL MAI BUN MINISTRU!

ELENA UDREA ESTE CEL MAI BUN MINISTRU!

Ce *** astia de la Jurnalul National! Vor sa o acuze pe Udrea de niste cheltuieli pe care nici nu le-a facut!!!

Manipularea, disperarea PNL-PSD si a trioului de hoti ai natiei Vantu, Voiculescu si Patriciu a ajuns la asemenea dimensiuni incat sunt in stare de orice.
Udrea nu a cheltuit decat 10% din buget, si-a facut contractele publice si practic nu i se poate reprosa nimic.
PSD si PNL isi vor rupe gatul in comisia Udrea si apoi in comisia celor 3,2 miliarde de euro furate impreuna!

ELENA UDREA ESTE CEL MAI BUN MINISTRU!

ELENA UDREA ESTE CEL MAI BUN MINISTRU!

Manipulare

Nu mai cred nimic. Totul e manipulare. Se cauta senzationalul si lumea e prostita. Nu mai e nici macar 5% adevar in tot ceea ce scrieti. Totul e facut pentru a se vinde cat mai bine, si ma refer aici la presa!

Manipulare

Nu mai cred nimic. Totul e manipulare. Se cauta senzationalul si lumea e prostita. Nu mai e nici macar 5% adevar in tot ceea ce scrieti. Totul e facut pentru a se vinde cat mai bine, si ma refer aici la presa!

"""""""""""""""""""""""""""""""""""Sa traitzi bine"""""""""""""""""""""""""""""""""

Uite k s-au trezit si trepadusii:)) buna dimineatza!!!
Copy Paste este tot ce a reusit sa ii invete doctrina pd-l-ista...
Hilarul din declaratiile "astora" is din grila lui V.Iantu "Copii spun lucruri traznite":))
Copiii lui "Papa":))))))))

Cam tot ata era si un LOGAN din lotul special comandat de IGP si semnat de Tasriceanu

Si tot asa o sa fie de acum incolo,noi platim taxe iar ei le cheltuiesc in spirit cetatenesc.
Fata lui Voiculescu,face afaceri cu statul roman pe bani publici,ocupand spatiul de publicitate de la radioul public-FARA LICITATIE-insa nimeni nu are curajul sa zica nimic.
Petrolistul Patriciu vinde resursele naturale dupa bunul plac si la fel,nimeni nu se atinge de el.
Nastase a distrus si ultima speranta de a mai avea autostrazi in urmatorii 10 ani,prin contracttul teribil de dubios incheiat cu evreii-americani de la Bechtel.
Mitrea a distrus intreg transporul de cale ferata calatori,prin infiintarea propriei companii de transport rutier C&C,pe vremea cand era Ministru al Transporturilor

Ce se afla intre plus si minus?

Sunt convinsa ca scuze se vor gasi. Ele nu vor putea insa diminua LEHAMITEA pe care o resimt oamenii care sunt indemnati sa accepte costurile traversarii perioadei de criza. Aceia care nu mai au servicii, care nu au locuinte, care nu-si mai pot plati facturile la intretinere sau datoriile din banci, care se umilesc zilnic pentru orice li s-ar cuveni de drept intr-un stat cu adevarat democratic, aceia ar trebui sa bea un pahar mare de apa in care sa stoarca vreo cateva lamai, cand aud si vad in ce consta eficienta alesilor neamului.

DACA si numai DACA isi pot permite fie si luxul de a isi cumpara lamai.

MTS SI MT AU ROBINETI DIN AUR MASIV LA WC-uri

Dupa ce au facut din doi analfabeti savanti de renume mondial, aceeasi propagandisti specializati in manipulari cinice, au descoperit robineti de aur masiv in baia dictatorului . Oare mai traiesc ei ,au si urmasi ? se pare ca da.
Ca si cum celelalte ministere si institutii mai acatarii ar activa in corturi de campanie, doar doua bat recordul la risipa, ignorind criza economica si copiii orfani .
PROPAGANDA ROSIE TRAIESTE INCA PRIN CIOCOII ROSII, AL CAROR PARINTE SPIRITUAL I-A HRANIT DEVALIZIND BANCI SI RESURSE NATURALE .

frumos limbaj "desteptule" sa inteleg ca tu folosesti frunze de urzica....

frumos limbaj "desteptule" sa inteleg ca tu folosesti frunze de urzica....

sfat

Bineinteles ,dragul meu,ca folosesc urzica in loc de hartie!Ma vei intreba ,,DE CE''!
Folosind urzica,obligi MINTEA sa stea acolo unde e locul ei,adika in directie opusa!
O recomand politicienilor(URZICA)

DE UBDE SI PINA UNDE SANT BANII VOSTRII??? II AVETI DOAR INTRO CUSTODIE PASAGERA,,,,

VAI DE CAPUL VOSTRU,,,,VA FURA PE FATZA,,,C,URVA ***,,,,

Urmeaza Berceanu.. unul cate unul..

avem toate documentele privind ilegalitatile comise de berceanu...

 

duuute

duuute ba in maaata!

@prietenii din transporturi

Ai face bine sa deschizi ochii si sa realizezi ca,m ce "bine"a facut Mitrea la transporturi.
A introdus bus-uri de marfa din Germania,via Chisinau,ca sa eludeze taxele vamale si le-a transformat apoi in bus-uri de calatori.
Mai tii minte cate accidente mortale au avut loc cu acele bus-uri insalubre?

un director penal

stefan stoica,baiatul unui fost colonel de securitate obscur de la gospodaria de partid (pcr ),a fost pus director la Regionala Craiova-CNADNR!
beizadeaua are cateva dosare penale grele,tinute in standby cu ajutorul lui berceanu,inca din perioada cand era director la Ape Jiu ( 2005-2007 ).
la minister si la craiova, berceanu negociaza " afaceri " prin intermediul consilierului sau personal cristi dascalu,baiatul deputatului pd-l de dolj,constantin dascalu,fost presedinte al partidului conservator din dolj,pana in 2008 si fost turnator la securitate ( nedovedit insa,dar lucra la personal!) la oltcit craiova inainte de '89.
jigodiile astea conduc tara!

Buget de lux, pentru o dama de lux {?]

Consider ca pritenii mei de mai sus au spus to ce era de spus. In plus, mai adaug doar atita : CIT o sa-i mai mearga acestei individe ? Nu sint bani pentru sanatate, educatie, infrastructura, si asta isi permite sa-si comande perdele de 75.000 de euro ?! Ce poarere are domnul presedinte, acest "luptator impotriva ticalosilor, a imogatitilor, a celor care jefuiesc banul public"? Este de acord ?

Azalea !

Cum stai cu bikini ? I-ai spalat ? Erau murdari rau ! Si gura iti miroase,trebuie sa ti-o cureti caci vine cineva in control si trebuie sa arati bine,sa nu fii refuzata.

Nuti are deja predelute...numai o lampa rosie la intrare ii mai lipseste...

Rautaciosilor...La cit inghite Leana noastra turistica e normal sa cheltuiasca 9300 euroi pentru hirtie igienica, odorizante si alte materiale de curatenie...Va dati seama cit pute la ministerul acestei para-sute....
Dar...obrazul subtire cu cheltuiala se tine..mai ales cind e pe banii nostrii...
Criza economica e cel mai bun fundal pentru a fura..asta si fac cu nerusinare....

 

cata nesimtire

in conditiile in care tineri sunt concediati pe capete...batrani cu pensii mizere...saracie lucie...da, Romania este o tara saraca...bagati in voi ca nesimtitii...

 

Unde erau onorabilii PSD-isti ? (i-a trimis Boc dupa tigari)

De vina sint si cei de la PSD- care au inghitit "galusca" cu cele doua ministere. EI, unde erau cind i s-a acordat acestei persoane asemenea buget ? Unde era d-na Ecaterina Andronescu ? Unde era stimabilul Ilie Sirbu de la agricultura si Sirbu celalalt de la Min.Muncii ? Unde erau toti acestia ? Pe Ilie Sirbu il inteleg - el a fost unul dintre "parintii" acestei aliante. Unde era domnul Geoana ? Despre Boc nu intreb.EL, BOC, este cureaua de transmisie guvern - Cotroceni. Este catelul care face sluj la ordinele stapinului. Sa va fie rusine la toti !

ti se face greata!

Ti se face greata cand vezi cum bataia de joc e ridicata la nivel foarte inalt de aceasta domnisorica Udrea!
Sunt oameni in varsta care abia reusesc sa isi plateasca medicamentele, sunt copii care locuiesc pe strazi deoarece banii alocati pentru anumite programe sociale nu ajung.
E culmea cea mai de sus a batjocorii pe care aceasta domnisorica Udrea a atins-o cu brio.
Vrea ea sa spuna ca reformeaza Ministerul Turismului?
Eu zic ca vrea sa ii goleasca visteria pentru a arata ce marea domnisorica e ea...
Domnule Basescu am crezut in dvs, chiar nu vedeti ce se intampla in jurul dumneavostra?

 

NU!

NU!

incompetenta si aroganta!

Pe langa ca fura in nestire mai sunt si incompetenti!noua ne trebuie promovarea turismului?Ca sa ce?Turistii sa ajunga cu ce?CALARE PE BAT?Incredibil!tara e aproape toata vanduta,suntem niste straini la noi in tara,mai nou cu datorii pe care ganeratii intregi le vor plati,si ea isi ia perdele de 75000eur!?AUZI,Udrea?pe langa ca esti blonda te mai dai si desteapta,sa ti fac o marturisire...conform legilor naturii nu exista blonde destepte,cum de ti permiti TU sa ne arzi pe noi de bani?ha?cine esti tu sa faci asta ? sunt banii nostri nu ai tai! PUNE-TI MA TARA ASTA LA PUNCT SI APOI PROMOVATI TURISMUL! Ce te tot dai in stamba pe la tot felu de expoziti si targuri? stai mai bine acolo la minister si aduna ti o echipa tare de specialisti,plateste i bine ,ca dupa jum de an de munca intensa sa aveti cu adevarat un plan pt turism de sa ne pice fata! nu ti mai bate joc de noi! Dumnezeu nu bate cu paru...stiai?

 

lasati

pe doamna ministru si pe ministrul consort in pace!trebuie hartie igienica sa se stearga reciproc!!!!!!!!!cati bani au mers la eba?

 

mda....

Nu te mai mira nimic in tara asta . Fufa asta blonda ii cam tupeista nu stiu ce dracu cauta acolo ? Oricum daca nu-i ea , ii altcineva si tot asa ,tot asa, tot asa..... nu o sa se termine niciodata in tara asta de ***.

 

psd si pnl o sa-si rupa beregata cu comisia pt Udrea :))

psd si pnl o sa-si rupa beregata cu comisia pt Udrea :)) hahaha cu ridzi le-a mers dar cu ms Udrea slabe sanse!
cititi si voi comunicatele de pe ministerul turismului, nu mai papati atata ra**** turcesc! :))

 

vin prezidentialele gata! roboteii pnl-psd ataca tot ce misca...

vin prezidentialele gata! roboteii pnl-psd ataca tot ce misca...nu le-a ajuns ca au fost 20 de ani la putere si au furat tot ce se putea din tara asta! nu s-au saturat ! probabil s-au terminat lovelele lu' tanti tamara sau a dat faliment fabrica de termopane, lui tari i s-a stricat audi-ul de protocol cu care a plecat odata cu eliberarea din functie, sau nevastasa a cheltuit cei 3 milioane de euro obtinuti "legal"cu functia ei de notar...etc

 

donat-gogoașă HOAȚĂ,PORTOCALIE

băi,gogoașă(donut),cat de ***and o să-ți vezi avatarul
la Jilava,ca ridzi-rițipelnica!

oroare

am oroare de asemenea fiinte , care traiesc pe spatele multimi si o ignora .AR trebui sa i se dea o prima damnei ca a cheltuit atat de putin pe perdele!!!!!!!!!!!dar as vrea sa arate o baza de agrement sau ceva turistic din tara care sa reabilitat decand este ministru elena ceausescu.TREZITIVA parlamentarilor si puneti oameni competenti acolo unde trebuie, nu o mai lasati pe doamna sa se joace dea sefa pe bani
romanilor ca si asa sunt putini.

 

metoda

Bineinteles ,dragul meu,ca folosesc urzica in loc de hartie!Ma vei intreba ,,DE CE''!
Folosind urzica,obligi MINTEA sa stea acolo unde e locul ei,adika in directie opusa!
O recomand politicienilor(URZICA)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor