Ziare.com

Casa Presei s-ar transforma in moloz la primul cutremur

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 21:40

   

Casa Presei s-ar transforma in moloz la primul cutremur
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a alacatuit o lista a tuturor cladirilor publice care prezinta risc seismic crescut, printre primele aflandu-se si cladirea unde isi au birourile mare parte din trusturile de presa, Casa Presei Libere.

Astfel, MDLPL a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca toate cladirile publice sa fie reconsolidate de catre proprietari, altfel, acestia riscand sa le piarda.

"Ordonanta va intra in sedinta de guvern de peste doua saptamani, iar dupa aprobarea ei, proprietarii cladirilor publice care prezinta risc seismic vor avea la dispozitie doi ani sa le puna in siguranta. Daca nu vor face acest lucru, proprietarii vor fi expropriati, iar cladirea, demolata", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Lucrarilor Publice, citat de Cotidianul.

Printre cladirile care prezinta risc seismic se numara hotelul Dacia de pe Calea Grivitei, hotelul Grivita, blocul Gambrinus si cinematograful Bulevard, Casa Presei Libere si blocul Sora - hotelul Dunarea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Habar nu aveti.

In orice caz va tine mai bine decat unele constructii"democrate"Oare e parerea unor ziaristi sau a unor afaceristi.?

 

AH, ARHITECTII ROMANI SI LIPSA DE TALENT!

Nu asteptati un cutremur. Demolarea acestei orori staliniste este de recomandat. Arhitectul sef trebuie sa cunoasca "valoarea" estetica al acestui monstru comunist care patroneaza intrarea in capitala Romaniei! Arhitectul sef trebuie sa stie despre multe alte enormitati ale "talentatilor arhitecti romani"! Daca nu sinteti capabili de a creea ceva frumos si potrivit pentru acest oras, de ce nu aduceti arhitecti din afara tarii, mai talentati si dornici sa creeze ceva frumos la vedere!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor