Casa unde s-a semnat capitularea Romaniei catre nemti, de vanzare

Duminica, 14 Martie 2010, ora 20:10
4790 citiri
Casa unde s-a semnat capitularea Romaniei catre nemti, de vanzare

Casa Bobancu, cea care in Primul Razboi Mondial a fost transformata in comandament al trupelor germane, evaluata la 1,3 milioane de euro, este de vanzare, proprietara spunand ca e prea batrana si prea saraca sa aiba grija de cele 16 camere.

Vila din Pitesti, unde s-a semnat capitularea Bucurestiului catre nemti, in 1916, a intrat in Patrimoniul National anul trecut.

Viorica Voicu a mostenit, dupa moartea mamei sale, imobilul construit in 1914, fiind nepoata primului proprietar, Nicoale Bobancu. Femeia spune insa ca s-a decis sa se mute in Bucuresti, acolo unde locuieste fiul sau, relateaza Adevarul.

Casa este, de anul trecut, in patrimoniul national, fiind considerata o cladire extrem de valoroasa. Acesta a fost si motivul pentru care specialistii au evalut-o la 1,3 milioane de euro. Pretul nu poate fi negociat nici macar pe motiv de criza economica.

Potentialul cumparator are mai mult obligatii, decat drepturi. "Trebuie sa conserve imobilul si sa-l restaureze astfel incat sa pastreze intacta structura", precizeaza Liviu Martin, consilier superior la Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Arges.

Cele 16 camere ale imobilului, care are o inaltime de 30 de metri, sunt intesate de mobila din lemn de trandafir, comandata la Viena in 1914 de primul proprietar, farmacistul Nicolae Bobancu.

Mobilierul are pe la colturi foite din aur, la fel ca si candelabrele sau imensa oglinda din camera de oaspeti. Peretii casei sunt pictati si nu prezinta nicio urma de crapatura in conditiile in care imobilul a trecut prin doua mari cutremure, in 1940 si in 1977.

Pana acum, nu au fost prea multi clienti care sa-si doreasca sa cumpere casa impozanta. Principalul motiv este pretul, care depaseste cu mult valoarea celor mai multe vile din zona, dar si obligatiile care vin la pachet.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Casa Bobancu vanzare, #casa Pitesti capitulare Bucuresti, #vila capitulare Bucuresti vanzare , #ancheta