Cat da Elena Udrea pe arhitectura locuintelor ANL

Vineri, 12 Martie 2010, ora 08:18
3966 citiri
Cat da Elena Udrea pe arhitectura locuintelor ANL

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, va cheltui pana la 77,35 milioane de lei pentru serviiciile de arhitectura si consultanta pentru casele care se vor construi in mediul rural.

Potrivit Financiarul, ANL a publicat un anunt prin care vrea sa contracteze servicii de arhitectura, inginerie, proiectare si consultanta, ce urmeaza a fi prestate in intreaga tara.

Valoarea serviciilor se situeaza intre 48,75 milioane lei si 65 milioane lei, fara TVA. Contractul nu este impartit in loturi si va fi finantat de la bugetul de stat, mai afirma Financiarul.

Valoarea de 77,35 milioane lei echivaleaza cu pretul construirii a peste 500 de locuinte noi la 35.000 de euro - cost estimat in cadrul programului "Case pentru specialisti in mediul rural" - sau cu valoarea a peste 1.000 de garsoniere construite de ANL.

In replica, Agentia Nationala pentru Locuinte afirma ca anuntul privind achizitionarea de servicii de proiectare este destinat programului "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii", si nu caselor destinate specialistilor din mediul rural.

"Achizitionarea serviciilor de proiectare permite agentiei demararea lucrarilor la peste 20.000 de apartamente. Publicarea Anuntului de Intentie este procedura legala urmata in fiecare an de catre ANL si presupune licitarea atat a proiectarii cat si a executiei lucrarilor de construire, intrucat executia nu se poate efectua fara proiectare. In plus, codurile CPV (vocabularul comun al achizitiilor publice) sunt diferite, ceea ce creaza obligativitatea licitarii separate a celor doua componente.

In categoria serviciilor de proiectare licitate sunt incluse: studiu de fezabilitate, proiectul pentru obtinerea autorizatiei de construire, proiectul tehnic, detaliile de executie si asistenta tehnica, necesare pentru construirea de locuinte pentru tineri destinate inchirierii", se arata intr-un comunicat al ANL, remis Ziare.com.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Udrea arhitectura case rural, #arhitectura case mediu rural, #case Udrea ANL , #ancheta