Catavencu: Oprescu a respectat juramantul lui Ipocrit in cazul teraselor din Herastrau

Marti, 19 August 2008, ora 14:36
3639 citiri
Catavencu: Oprescu a respectat juramantul lui Ipocrit in cazul teraselor din Herastrau

Sorin Oprescu si-a ales parcul Herastrau ca una dintre primele tinte ale bataliei pentru ordinea si curatenia din Bucuresti. Primarul general a dispus demolarea a doua terase, din cele sapte care functionau de ani de zile fara a avea autorizatie de constructie, in parcul bucurestean.

Societatii comerciale Fizico i-a parvenit decizia de demolare marti, 15 iunie, dar terasa ei, La Fitze, fusese demolata inca de luni, deci inainte de instiintare. Excavatoarele au lovit bunurile societatii, bunuri pe care proprietarii nu au avut timp sa le stranga.

Cealalta victima a actiunii de curatire a parcurilor, SC Orhideea, a fost anuntata de vineri, 11.07.2008, ca va fi luata pe sus cu excavatorul. Vineri, administratorii societatii nu au avut timp sa actioneze Primaria Generala in instanta, ca sa-i blocheze actiunea de distrugere de bunuri personale.

In mod normal, printr-o ordonanta presedintiala se putea dispune amanarea actiunii pana la elucidarea legalitatii demolarii.

"Luni, cand excavatoarele daramau constructiile societatii Orhideea, administratorii ei se cazneau sa bata recordul mondial la viteza, fugind cu cererea de ordonanta presedintiala la tribunal", noteaza Academia Catavencu in editia din aceasta saptamana.

Graba cu care Oprescu a demolat doar doua terase e foarte suspecta, din mai multe motive:

Societatile respective aveau contract de inchiriere cu Primaria, prin Administratia Parcurilor si Gradinilor, din 1999. In contract se spune clar ca se inchiriaza "teren cu constructii" si este stabilit un pret al chiriei.

De la momentul inchirierii pana la momentul demolarii, societatile au platit chirie, fara ca Primaria Capitalei sa constate ca acele constructii la care se facea referire in contract, plus altele aparute ulterior, erau ridicate fara autorizatie de construire.

Interesant este ca societatii Fizico i-a parvenit instiintarea de plata pe luna iulie chiar si dupa ce fusese demolata. Peste zece ani au platit chirie ca si cum totul era in ordine.

In fapt, niciuna dintre terasele de pe buza lacului Herastrau nu are autorizatie de constructie. Vreme de mai bine de zece ani au cerut sa li se autorizeze ceea ce era deja construit, dar au fost refuzati cu diverse formule, mereu verbale. "Nu se poate acum", "Inca nu e momentul", "Imediat, mai asteptati ca descarcam acum autorizatii proaspete".

In emiterea de autorizatii de constructie pentru niste terase existente de ani buni, si pentru care Primaria incasa chirie, s-a implicat si Traian Basescu, atunci cand a devenit primar. Era edil sef in Bucuresti si incercase, la gandul lui, sa dea ordin de demolare a barurilor aparute in parcul Herastrau, mai noteaza Academia Catavencu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#terasa, #herastrau, #Sorin Oprescu , #ancheta