Mircea Basescu, la masa cu firmele interesate de inzestrarea armatei

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 17:56
2315 citiri
Mircea Basescu, la masa cu firmele interesate de inzestrarea armatei

Aurel Cazacu, fostul director pentru industria de aparare din ministerul Economiei, sustine ca Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a stat la masa cu presedintii companiilor interesate de contractele de inzestrare a armatei acesta fiind si motivul implicarii lui in firma Desintco.

Mai mult, Cazacu a declarat intr-o emisiune la The Money Channel ca miza expozitiei navale de la Constanta, organizata in august de asociatii lui Mircea Basescu din firma Desintco, au fost aceste contracte.

"Miza acestei expozitii se refera la programele de inzestrare ale ministerului Apararii Nationale, programe aprobate prin strategia de inzestrare. Sa sprijinim Ministerul Apararii, deci Fortele Navale sa se intalneasca cu potentiali parteneri care vor fi implicati in viitoarele achizitii si viitoarele programe," a precizat Aurel Cazacu, fost director in Ministerul Economiei si fost partener al lui Mircea Basescu.

In ceea ce priveste implicarea lui Mircea Basescu, Aurel Cazacu spune ca a reprezentat o garantie pentru participantii la expozitie a faptului ca ceea ce se discuta acolo ajunge la seful statului.

"Dansul a fost seara la acea masa si ca om de afaceri a fost un lucru foarte bun, a reprezentat o garantie pentru verticalitatea omului de afaceri roman in compania unor congresmeni si a companiilor si a fost un lucru foarte bun. Ce companii au fost acolo? Luati catalogul companiilor si o sa vedeti. Nu dau nume. Bae Systems a fost acolo, este o firma serioasa, una dintre primele patru din lume. Modernizarea fregatelor era interesanta pentru aceste companii," a adaugat Cazacu.

Dezvaluirile vin in contradictie cu afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu, care a negat in repetate randuri implicarea fratelui sau in activitati cu profil militar.

"Era intr-o anumita relatie cu seful statului si reprezenta o garantie pentru acei oameni vizavi de verticalitatea si seriozitatea acelei manifestari si asta o sustin si poate sa ma si impuste cineva," a mai explicat Aurel Cazacu asocierea cu Mircea Basescu.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
gelu
rank 1
Pai chiar alaltaieri declara Traian Basescu cum ca, Mircea Basescu nu a fost implicat in comertul cu arme!!!
Ghilotina
rank 5
Persoana de incredere Cazacu asta . De ce nu s-a implicat el direct si a bagat-o pe fiica-sa !?