Cazul Basescu loveste un copil - Seful Institutului de expertiza neaga ca a stricat CD-ul

Marti, 03 August 2010, ora 14:08
5994 citiri
Cazul Basescu loveste un copil - Seful Institutului de expertiza neaga ca a stricat CD-ul

Cristian Dumitrescu, directorul INEC, sustine ca markerul cu care a fost inscriptionat CD-ul pe care s-a aflat filmuletul in care Traian Basescu ar fi lovit un copil, este unul "obisnuit", folosit in activitatea curenta a celor care manipuleaza astfel de obiecte si ca nu a stricat proba.

"Procedura de esantionare a obiectelor sosite pentru expertizare este una foarte veche, mostenita de pe vremea cand Catalin Grigoras era director adjunct.

Markerul cu care a fost inscriptionat CD-ul este unul 'obisnuit', Schneider 244, folosit in activitatea curenta a celor care manipuleaza astfel de documente. Marcam spre neschimbare obiectele. Asta s-a intamplat si aici", a spus directorul INEC, Cristian Dumitrescu, la Realitatea TV.

Basescu acuza Realitatea TV ca "reia manipularile" in cazul copilului lovit

Mai mult, sustine directorul Institutului, "markerul exista si poate fi verificat".

"Markerul exista, este pe biroul meu. El poate fi verificat. Continutul CD-ului nu a fost afectat in niciun fel, asa cum Grigoras a putut constata el insusi", a mai declarat Dumitrescu.

In opinia directorului INEC, dezvaluirile fostului expert sunt facute in acest moment pentru a face reclama cartii scrise de acesta. "Consider ca aceasta activitate mediatica nu este decat o buna reclama pentru cartea dansului", a spus Dumitrescu

Acesta a negat si presiunile care s-ar fi facut asupra lui Grigoras.

INEC sustine ca Grigoras scria cu acelasi tip de marker pe CD-uri

Intr-un comunicat remis marti agentiei NewsIn, Institutul confirma spusele lui Dumitrescu, potrivit carora CD-ul a fost inscriptionat in mod standard.

Astfel, reprezentantii Institutului National de Expertiza Criminalistica il contrazic pe fostul expert Catalin Grigoras, care a scris, intr-o carte publicata recent, ca directorul INEC, Cristian Dumitrescu, a deteriorat CD-ul cu filmuletul in care presedintele Basescu ar lovi un copil.

Mai mult, potrivit INEC, "in cuprinsul avizului de specialitate pe care l-a intocmit, expertul Catalin Grigoras nu face nici o referire cu privire la vreo alterare a materialului supus expertizarii, respectiv a CD-ului".

INEC precizeaza ca expertul Catalin Grigoras a fost directorul adjunct al institutiei pana in data de 12 decembrie 2008 si ca, in aceasta perioada Grigoras a efectuat expertize criminalistice ale vocii, vorbirii si audio-video, "procedand in aceeasi maniera descrisa mai sus, fara sa faca referire la acest aspect".

INEC adauga ca expertul Catalin Grigoras a fost directorul adjunct al institutiei pana in data de 12 decembrie 2008 si ca, in aceasta perioada Grigoras a efectuat expertize criminalistice ale vocii, vorbirii si audio-video, "procedand in aceeasi maniera descrisa mai sus, fara sa faca referire la acest aspect".

Filmul 'Basescu lovind copilul", deteriorat inaintea expertizei judiciare

Un fost expert INEC, Catalin Grigoras, sustine, intr-o carte publicata recent, ca directorul INEC, Cristian Dumitrescu, a scris pe CD-ul pe care aparea seful statului cu "un marker inadecvat", cu intentia de a face aceasta proba inutilizabila.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com