Cazul Voicu: Cum a luat senatorul 260.000 de euro de la Casuneanu

Luni, 22 Martie 2010, ora 08:33
5918 citiri
Cazul Voicu: Cum a luat senatorul 260.000 de euro de la Casuneanu

Noi fragmente din stenogramele convorbirilor ascultate de DNA in cazul senatorului PSD Catalin Voicu arata cum acesta a luat 260.000 de euro de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in schimbul unei interventii in instanta.

Stenogramele publicate luni dimineata, de Hotnews arata ca senatorul Catalin Voicu folosea un limbaj codat, la telefon, cand vorbea de interventiile sale in justitie.

Din cateva astfel de convorbiri codate aflam cum Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu suma de 260.000 de euro, in doua transe, in schimbul careia a intervenit pe langa magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru solutionarea favorabila a unui dosar.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are "toata Romania in mana"

Pentru a-si ascunde faptele de coruptie, in cazul interceptarii acestor convorbiri, Voicu se referea la instanta de judecata folosind cuvantul "spital", magistratii mituiti erau "doctori", iar banii primiti reprezentau "medicamente".

Voicu Catalin: Sa traiti, domnule Presedinte!

Casuneanu Costel: Cu deosebit respect, domnu general!

Voicu Catalin: Voiam sa va informez in legatura cu hartiile acelea medicale trimise de domnul doctor al dumneavoastra si transmise sub stampila domniei sale. Pe data de 30 o sa-l anunte....baiatul...

Casuneanu Costel: Am inteles.

Voicu Catalin: ...o sa-l anunte baiatul ca are prima intrevedere aci cu domnii ca sa stabileasca tratamentul, tot, tot, tot, ....chiar in cadru oficial, la spital, vor fi chemati, da? Pentru....(neinteligibil)...(vorbeste in acelasi timp cu Casuneanu)...

Casuneanu Costel: Am inteles.

Voicu Catalin: Si restul e totul foarte bine. Am inteles ca diagnosticul e foarte bun si nu-i rau, deci n-a fost cancer, nici intr-un caz.

Casuneanu Costel: Am inteles. E in regula.

Voicu Catalin: Va doresc o zi buna. Sa traiti!

Casuneanu Costel: Sa va dea Dumnezeu sanatate!

Noi stenograme in cazul Voicu: Vanghelie ii cerea ajutorul lui Locic

Referatul DNA arata ca Voicu a intervenit pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul judecatorului Florin Costiniu, pentru solutionarea unui litigiu intre o firma a lui Costel Casuneanu si CNADNR.

Folosind acelasi limbaj codat, Voicu l-a tinut la curent pe Casuneanu cu progresele inregistrate si i-a cerut acestuia 260.000 de euro, in doua transe, referindu-se de fiecare data la sumele pretinse ca la un imprumut.

Catalin Voicu si-a primit banii, iar interventia sa pe langa judecatorul Costin Costiniu a dat roade, in parte, completul de judecata dispunand amanarea pronuntarii deciziei.

Urban: Stenogramele din dosarul Voicu sunt strict autentice

Costiniu Florin: Da excelenta. Sa traiti!

Voicu Catalin: Eu va invit la o masa ecologica.

Costiniu Florin: A trebuit sa accept invitatia domnului presedinte Popa, acum un minut am plecat. Mergem undeva spre Oltenita, ca da si el, asa...conducerii Curtii, un mic si-o bere, apropo de pensie, de...

Voicu Catalin: Ce a zis doamna profesoara? Pe studentul ala il noteaza saptamana viitoare?

Costiniu Florin: Exact, exact, exact.

Voicu Catalin: A ramas dansa sa analizeze, nu?

Costiniu Florin: Da, exact, da. E foarte bine.

Voicu Catalin: Mm, sa va auda Dumnezeu, da sa stiti ca sunt asa, mai...

Costiniu Florin: Nu, este foarte bine, credeti-ma.

Voicu Catalin: Da? Bine.

Costiniu Florin: Ca, daca era rau, era azi. Da nu e, e bine.

Voicu Catalin: Am inteles. Am inteles, dar sa vedeti ca intotdeauna diavolii - stiti cum e - in intervale si in rastimpuri isi fac jocul.

Costiniu Florin: Este adevarat, dar nu este cazul, ingerii vor ...

Voicu Catalin: Le-o fi fost frica de Sf. Parascheva azi, si au cerut sa-si faca jocul diavolesc.

Melescanu: Stenogramele nu au transpirat de la Comisie

"Diavolii" au reusit in cele din urma sa-si faca jocul si in ciuda faptului ca Voicu il anuntase deja pe Costel Casuneanu ca va avea castig de cauza, completul de judecata a respins apelul firmei omului de afaceri.

Voicu Catalin: Domnule Presedinte!

Casuneanu Costel: Cu deosebit respect, sa traiti!

Voicu Catalin: Sfanta Parascheva a indepartat raul de dumneavoastra astazi, care incerca cineva sa-l faca, ne-a indrumat bine si a ramas in discutie tratamentul intr-o saptamana. E bine. E foarte bine.

Casuneanu Costel: Am inteles.

Voicu Catalin: Sa stiti ca am confirmarea ca Sfanta Parascheva chiar va iubeste.

Grebla: Daca Voicu nu accepta prezenta presei in comisie, renuntam la audiere

Voicu pozeaza in bunul samaritean

Reactia lui Catalin Voicu la noile fragmente din stenogramele DNA aparute in presa nu a intarziat sa apara.

Senatorul suspendat din PSD a declarat, luni dimineata, la Antena 3, ca obisnuieste sa se implice si sa rezolve problemele oamenilor, in limita posibilitatilor, fie ca este vorba despre probleme de natura medicala sau sociala ale celor care ii cer ajutorul.

Voicu a precizat ca se va prezenta, marti, in fata Comisiei Juridice din Senat si ca nu are nimic impotriva accesului presei la audieri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#stenograme Voicu Casuneanu, #Voicu mita Casuneanu, #Voicu trafic influenta , #ancheta