Ce avere are ministrul Turismului, Elena Udrea?

Luni, 03 August 2009, ora 19:14
5468 citiri
Ce avere are ministrul Turismului, Elena Udrea?

Desi completate gresit si rectificate in unele cazuri, din declaratiile de avere ale ministrului Turismului Elena Udrea reiese ca afacerile i-au mers foarte bine in perioada in care a fost ministru.

Potrivit declaratiei de avere depuse la 10 iunie, Elena Udrea detine impreuna cu sotul ei, Dorin Cocos, cinci terenuri intravilane achizitionate in anii 2006-2007, in suprafata de circa 17.000 mp. Ministrul da adresa exacta, insa, doar pentru doua dintre aceste terenuri, arata Jurnalul National.

Udrea mai are un apartament in Bucuresti, o casa in Pipera si un Mercedes din 1998, bijuterii si ceasuri in valoare de 50.000 de euro si 14.252 de euro intr-un cont la Banca Transilvania. Recent, ministrul a cumparat actiuni la firma de imobiliare Clamari Trading Impex SRL, valoarea la zi fiind de 27.500 (moneda neprecizata), fara sa fie insa clar cine este proprietarul acestei firme.

La capitolul "Plasamente - numar de tiluri /cota de participare, Elena Udrea se declara titular cu 100%. Numai ca doua pagini mai incolo, la capitolul venituri din salarii si venituri-dividende, apare sotul ei, Dorin Cocos. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Clamari IMPEX SRL apartine lui Dorin Cocos. Dividendele obtinute de Dorin Cocos in anul 2008 s-au ridicat la 2 milioane de lei, iar veniturile obtinute in primele sase luni din functia de director la Dalli International s-au ridicat la doar 26.000 de lei.

Mai mult, ministrul uita sa declare un imprumut de 200.000 de lei de la Dinu Pescariu, pe care il preciza in precedenta declaratie de avere.

Elena Udrea mai are un imprumut de aproape 3,2 milioane de euro la BRD, pe care l-a rescadentat in 2007, mai scrie "Jurnalul National", amintind ca sigla si numele bancii respective au aparut in clipul de promovare a Romaniei in strainatate, printr-o intelegere intre Ministerul Turismului si BRD.

O moda in minister?

Mai mult, angajatii Ministerului Turismului au omis si ei sa declare diverse bunuri sau imobile pe care le detin. Secretarul general din cadrul Ministerului Turismului Nastasia Gheorghe are doua case si o pensiune in Busteni, insa a omis sa treaca in declaratia de avere de pe site-ul ministerului valoarea de impozitare si anul dobandirii acestor case.

Carmen Moraru, directorul Directiei Generale de Promovare Turistica, are un apartament in Calarasi, primit mostenire in 1995, bijuterii de aur si argint in valoare de 7.000 de euro, conturi de aproape 50.000 de euro si peste 222.000 de lei si detine actiuni la mai multe firme.

Moraru a fost implicata in scandaluri privind risipirea banilor publici - mai precis, firma castigatoare a licitatiei pentru promovarea Cimitirului vesel Sapanta a primit 1,5 milioane de euro, desi videoclipurile nu au fost niciodata difuzate.

Vezi declaratiile de avere si declaratiile de interese ale Elenei Udrea in format PDF imediat sub foto

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...