Ce se ascunde in spatele incendiului de la cladirea Millenium?

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 22:53
7073 citiri
Ce se ascunde in spatele incendiului de la cladirea Millenium?

Se pare ca incendiul care a cuprins in urma cu o luna cladirea Millenium de langa biserica Armeneasca ascunde cateva mistere avand in vedere ca pompierii nu s-au grabit sa stinga focul asa cum ar fi fost normal.

Un reportaj al Realitatea Tv arata ca la fata locului au ajuns doar doua autospeciale, iar lumea incepuse deja sa se stranga pentru a vedea incendiul. Timp de un sfert de ora, pompierii au privit cu mainile in sold cum incepeau sa scara scantei, arata filmul evenimentului, povestit de un reporter special al postului de televiziune.

Desi incendiul se amplifica, pompierii nu s-au miscat. Doi dintre ei s-au urcat pe scara, dar nu au facut nimic mai mult decat sa priveasca.

In momentul in care pompierii s-au miscat, nu a fost pentru a stinge flacarile, ci pentru a da cu niste apa pe masina lor, pe care incepusera sa cada scantei. Dupa cateva minute, nimeni nu se agita. Continua stropirea propriei masini.

Atunci cand pompierii au cerut ajutoare, focul era deja prea mare si se apropia din ce in ce mai mult de casa parohiala.

Dupa doua ore in care focul a ars foarte mult din cladire, incendiul a fost intr-un final stins, iar politicienii au venit la fata locului pentru a face declaratii. "Insa dintr-un mic foc a ramas o cladire serios afectata", conchide reportajul Realitatea Tv.

Invitat in emisiunea de duminica seara a postului de televiziune, colonelul care a coordonat echipa de interventie a stingerii incendiului a declarat ca pompierii au stat deoparte pentru ca nu au reusit sa opreasca alimentarea cu energie a reclamei care a luat foc.

Acesta a adaugat ca nu exista un buton care sa opreasca energia prin care erau alimentate reclamele. Mai mult chiar, nici hidrantii nu functionau.

Acelasi colonel a precizat ca in jurul orei 00:00 a sunat la Electrica ca sa intrerupa alimentarea cu energie electrica, insa acest lucru a durat doua ore. Astfel ca timp de doua ore cladirea care ardea deja, era totusi alimentata cu apa si a continuat sa fie pana la ora 02:00.

Un puternic incendiu a izbucnit vineri noaptea, pe 27 iunie, in jurul orei 23:30, la Millennium Business Center, o cladire de birouri de langa Biserica Armeneasca.

Incendiul a cuprins cel putin trei etaje ale cladirii, iar o ancheta a dezvaluit ca incendiul a izbucnit din cauza unui panou publicitar electric.

Pentru stingerea incendiului de langa Biserica Armeneasca au intervenit 33 de masini ale pompierilor si 3 ambulante S.M.U.R.D, potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Cladirea in care a izbucnit incendiul, Millenium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca, la intersectia strazii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotata drept cea mai inalta constructie pe structura de otel din Romania.

Millenium Business Center are peste 72 de metri inaltime, cu o structura compusa din patru subsoluri si 18 etaje plus unul technic, avand o suprafata totala construita de peste 25.000 de metri patrati si este evaluata, potrivit datelor publicate in presa, intre 30 si 40 milioane de euro.

Cladirea a fost data in folosinta in toamna anului 2006. Constructia cladirii s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa, dupa ce reprezentantii Bisericii Armeneasca au protestat in mod repetat, aratand ca integritatea lacasului de cult era amenintata de anvergura proiectului.

#incendiu cladirea Millenium, #Biserica Armeneasca , #ancheta