Cea mai inalta cladire din Romania, fara proprietar

Sambata, 27 Martie 2010, ora 12:45
8339 citiri
Cea mai inalta cladire din Romania, fara proprietar

Cea mai inalta cladire din tara, Tower Center - din Piata Victoriei, este pustie de 16 luni din cauza unui litigiu intre firma Avrig 35 si Alpha Bank.

Bucharest Tower Center, cu 22 de etaje si inalta de 120 de metri, nu este folosita de mai bine de un an, relateaza Evenimentul Zilei. Cladirea a ramas exact cum au lasat-o zugravii, cu folii care acopera marmura.

Potrivit calculelor facute de re pre zentantii Tower Center International SRL, la final, dupa compartimentarea etajelor si finalizarea amenajarilor interioare, investitia ar ajunge undeva la 60 de milioane de euro.

Uriasul, construit in apropiere de Piata Victoriei, nu a fost niciodata inchiriat pentru ca, de 16 luni, de cand a fost terminat, e marul discordiei intre antreprenor, firma Avrig 35 (prin firma noucreata Tower Center International - TCI) si asociatul Alpha Bank.

Litigiul treneaza, nici unul dintre combatanti nu cedeaza, astfel ca turnul n-a fost scos la inchiriat.

La prima vedere, explicatia e destul de simpla. Primaria Sectorului 1 nu a facut receptia pentru Bucharest Tower Central. Motivul: "Intre Tower Center International si Alpha Bank exista un litigiu care sa stabileasca exact care sunt proprietarii cladirii.

Pana nu exista o solutie definitiva, nu putem sa facem receptia, am comite un abuz", a explicat purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1, Alex Ichim.

De partea cealalta, reprezentantii TCI spun ca problema nu e conflictul cu banca. "Atat noi, cat si Alpha Bank avem acelasi scop, de a se face receptia cat mai repede ca sa se poata inchiria cladirea", a declarat reprezentantul Tower International in Romania, Florin Bratu.

Expertii imobiliari spun ca, la ora actuala, pretul minim de inchiriat un metru patrat in zona este de 20 de euro. Pe fiecare etaj ar fi o suprafata utila de circa 650 mp. Astfel, pierderile lunare minime ar fi de 280.000 de euro.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Bucharest Tower Center, #cel mai inalt turn Romania, #Tower Center Victoriei proprietar, #litigiu Tower Center , #ancheta