Cea mai inalta cladire din Romania, fara proprietar

Sambata, 27 Martie 2010, ora 12:45
8001 citiri
Cea mai inalta cladire din Romania, fara proprietar

Cea mai inalta cladire din tara, Tower Center - din Piata Victoriei, este pustie de 16 luni din cauza unui litigiu intre firma Avrig 35 si Alpha Bank.

Bucharest Tower Center, cu 22 de etaje si inalta de 120 de metri, nu este folosita de mai bine de un an, relateaza Evenimentul Zilei. Cladirea a ramas exact cum au lasat-o zugravii, cu folii care acopera marmura.

Potrivit calculelor facute de re pre zentantii Tower Center International SRL, la final, dupa compartimentarea etajelor si finalizarea amenajarilor interioare, investitia ar ajunge undeva la 60 de milioane de euro.

Uriasul, construit in apropiere de Piata Victoriei, nu a fost niciodata inchiriat pentru ca, de 16 luni, de cand a fost terminat, e marul discordiei intre antreprenor, firma Avrig 35 (prin firma noucreata Tower Center International - TCI) si asociatul Alpha Bank.

Litigiul treneaza, nici unul dintre combatanti nu cedeaza, astfel ca turnul n-a fost scos la inchiriat.

La prima vedere, explicatia e destul de simpla. Primaria Sectorului 1 nu a facut receptia pentru Bucharest Tower Central. Motivul: "Intre Tower Center International si Alpha Bank exista un litigiu care sa stabileasca exact care sunt proprietarii cladirii.

Pana nu exista o solutie definitiva, nu putem sa facem receptia, am comite un abuz", a explicat purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1, Alex Ichim.

De partea cealalta, reprezentantii TCI spun ca problema nu e conflictul cu banca. "Atat noi, cat si Alpha Bank avem acelasi scop, de a se face receptia cat mai repede ca sa se poata inchiria cladirea", a declarat reprezentantul Tower International in Romania, Florin Bratu.

Expertii imobiliari spun ca, la ora actuala, pretul minim de inchiriat un metru patrat in zona este de 20 de euro. Pe fiecare etaj ar fi o suprafata utila de circa 650 mp. Astfel, pierderile lunare minime ar fi de 280.000 de euro.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...