Cei mai buni bloggeri romani castiga 1.000 de euro salariu

Luni, 05 Mai 2008, ora 18:20
7018 citiri
Cei mai buni bloggeri romani castiga 1.000 de euro salariu

Cei mai influenti 40 de bloggeri romani castiga in medie 250 de euro pe luna, banii provenind de la serviciul AdSence de la Google, informeaza editia online a ziarului Cotidianul.

Insa marea speranta a acestora este sa sara pragul de 1.000 de euro.

Putin peste 200 dintre blogurile autohtone au decis sa-si sprijine postarile cu reclame care sa le aduca un castig.

45% dintre cei 441 de bloggeri chestionati in cadrul sondajului "Blog Marketing Survey" au declarat ca au avut in ultimul an reclame pe jurnalul electornic.

Cel putin doua treimi dintre participantii la sondaj declara ca intentioneaza sa-si faca loc de reclama pe paginile personale.

O estimare a pietei reclamei de pe blogurile romanesti o face chiar realizatorul sondajului Cristian Manafu.

"Asa, de departe, as zice ca sunt intre 50 si 60 de mii de euro in joc, tot ce a fost in 2007 si 2008", a declarat Manafu.

O previziune mai optimista pentru anul 2008 o face Alex Mihaileanu, pe blogul sau, subiectiv.ro: "Vad in jur de 100.000 de euro rulati in bannere si insemnari platite in 2008.

Insa majoritatea vocilor sunt de acord ca nici un blogger nu se va imbogati in 2008.

Sumele sunt relativ mici, agentiile/regiile de publicitate inca nu vor sa auda de bloguri, insa baza ar putea sta in campania electorala.

Un blogger care sustine ca aduna lunar 1.000 de euro pe luna, Vali Petcu, alias Zoso, spune ca cei care ajung sa castige o mie de euro au decis sa parieze pe alta limba decat cea romana, iar castigurile vin din AdSense.

Pana la sfarsitul acestui an, Cristi Dorombach, aflat in spatele proiectului piticu.ro, crede ca cel putin 15 bloggeri castiga lunar 1.000 de euro.

Alex Mihaileanu este mai precaut si a declarat ca nu crede ca vor rasari mai mult de 6-7 bloggeri care sa se apropie pana la sfarsitul anului la 100 de euro.

Mai mult de o treime dintre bloggeri recunosc ca cei mai multi bani ajunsi in buzunarul lor sunt pe filiera AdSense, serviciul de reclama dezvoltat de Google.

Mai putin de jumatate dintre bloguri (40%) depun eforturi proprii pentru a-si atrage de partea lor publicitate tradusa prin bannere, micro-bannere sau prin posturi platite.

Manafu crede ca interesul in crestere al companiilor autohtone va schimba lucrurile: "Vor creste in numar proiectele speciale ale companiilor, aici fiind de fapt marea gaselnita publicitara in blogging. Vezi aici campania Neogen de acum, dar am avut si exemplele IBM si Dacia".

Si Manafu, si Zoso cred ca urmatorul pas al companiilor inspre bloguri este endorsmentul.

"In scurt timp o sa vedem mai multe bannere, mai multe advertoriale, mai multe produse date spre testare, fie ca sunt telefoane, masini sau componente de PC.

O varianta interesanta este personalizarea blogului cu culori/background care sa aminteasca de produsul clientului", apreciaza Vali Petcu.

Sectorul auto va face in continuare legea printre bannerele blogurilor, estimeaza Manafu, "dar ma astept la sectorul financiar si IT&C sa vina cu initiative".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prinși că plăteau cu bancnote de 50 de euro false. Cum au reușit un moldovean și un ardelean să păcălească mai mulți comercianți VIDEO
Prinși că plăteau cu bancnote de 50 de euro false. Cum au reușit un moldovean și un ardelean să păcălească mai mulți comercianți VIDEO
IPJ Buzău a anunțat că doi bărbaţi din Sibiu şi Iaşi sunt cercetaţi pentru punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune după ce au plasat în mai multe localităţi...
Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk
Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk
Tesla va cere acţionarilor să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al CEO-ului Elon Musk, pe care un judecător din Delaware l-a anulat la începutul acestui an, după ce a...
#blog, #salariu, #euro, #reclama , #ancheta