Cine si cati bani incaseaza ca sa deszapezeasca Bucurestiul

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 09:01
3674 citiri

Cinci societati au semnat contracte de salubrizare si deszapezire cu autoritatile publice din Capitala, incasand sume uriase pentru activitatea prestata.

Asadar, in sectorul 1 a fost angajata firma Romprest, durata contractului fiind de 25 de ani, iar valoarea lui de 535,5 milioane de euro, informeaza Gandul in editia de joi.

Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alex Ichim, a spus ca nu stie care sunt costurile unei luni de deszapezire pentru ca "nu sunt activitati departajate. Valoarea unui contract pe o luna, in care intra salubrizarea si deszapezirea, nu este mai mare de un million de euro".

In sectorul 2 activitatile de salubrizare si deszapezire sunt asigurate de firma Supercom care apartine omului de afaceri Ilie Ciuclea. Pe langa deszapezire si salubrizare, firma se mai ocupa si cu ridicarea masinilor parcate neregulamentar.

Edilii sectorului nu au vrut insa sa spuna care sunt costurile unei luni de deszapezire si nici cati bani au fost alocati de la buget pentru acesta activitate.

De peste zece ani, in sectorul 3 actioneaza firma Rosal controlata de omul de afaceri Silviu Prigoana. El a declarat recent ca este platit la ore efectiv lucrate si ca activitatea de deszapezire aduce pierderi pentru ca nu-si poate amortiza cheltuilile cu utilajele.

Firma REBU, infiintata prin asocierea dintre Consiliul General al Municipiului Bucuresti cu un consortiu de firme germane, asigura activitatile de salubrizare si deszapezire in sectorul 4.

Initial, firma REBU a actionat si in sectoarele 1 si 5, dar primarii Chiliman si Vanghelie au reziliat contractele, pe motiv ca firma nu-si face treaba si ca ar fi controlata de oameni ai PD-L.

Firma URBAN, care asigura salubritatea si deszapezirea in sectorul 6, apartine omului de afaceri Theodor Florescu. Pentru o luna de deszapezire, tariful firmei este de un million de euro.

Sectorul 5 este singurul care a refuzat sa incheie contracte de salubrizare si deszapezire, aceste activitati fiind facute de angajatii Administratiei Domeniului Public (ADP).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#firme deszapezire Bucuresti, #firme deszapezire salubrizare Capitala , #ancheta