Cine sunt cei pusi sub acuzare in dosarul de subminare a economiei nationale?

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 19:46
6787 citiri
Cine sunt cei pusi sub acuzare in dosarul de subminare a economiei nationale?
Foto: Arhiva

Anchetatorii DIICOT i-au pus sub acuzare, in afacerea InterAgro, pe fostii secretari de stat Tudor Serban, Viorel Palasca, Darius Mesca, Victor Alesandru Dan, din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si pe vicepresedintele ANRE, Eugen Georgescu.

Miercuri, 14 decembrie, a fost inceputa urmarirea penala, pentru complot si subminarea economiei nationale, in cazul lui Marin Mirea (administrator la InterAgro si presedinte al Organizatiei Patronale a Poducatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania Nitrofosfor), Viorel Palasca (secretar de stat pentru politica industriala MECMA in perioada 2007-2008), Darius Mesca (secretar de stat pentru energie in MECMA in perioada 2005-2009), Tudor Serban (secretar de stat pentru energie si resurse minerale MECMA in perioada 2009-2010), dar si in cazul lui Stelian Banateanu (director general adjunct al Directiei de Politici Industriale MECMA).

"Baietii destepti" anchetati pentru subminarea economiei si Basescu

Urmarit penal este si Eugen Georgescu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), informeaza Mediafax, dar si Dan Victor Alesandru, apropiat al lui Ioan Niculae si administrator al unor firme conexe domeniului gazifer, acesta detinand functia de secretar de stat in 2005 in MECMA.

Si Ioana Apan, director general adjunct, secretar general adjunct in MECMA, numita presedinte AGA a SNGN Romgaz in 23 iulie 2007, functie detinuta pana in 7 iulie 2009, cand a fost desemnata presedinte al CA SNGN Romgaz, pentru o perioada de patru ani, este anchetata.

Sefi Romgaz, ANRE si din Ministerul Economiei, cercetati pena

Marius Untescu a fost pus, de asemenea, sub acuzare, in calitatea sa de fost sef serviciu in cadrul MECMA, numit in 7 aprilie 2005 membru in AGA Romgaz, pana la 10 februarie 2009, la fel ca si Adriana Oros, consilier MECMA-OSPI, numita in AGA in 10 februarie 2009, sau Monica Mitu, consilier MECMA, numita in AGA in 10 octombrie 2009.

In dosar mai sunt urmariti penal Gabriela Ciobota, Ioan Marius Sabau, Viorica Bordeiu, Iulia Sacalean, Mihaela Rusu, Radu Dan Paltan, Ionut Bogdan, Ion Diaconu, Anca Antal, Andrei Iancu Popescu, Forin Todoran, Mioara Zainea, Rodica Bica, Alpar Kramer, Marcel Piteiu, Antal Francisc, Toth Francisc, Marius Leonte Veza, Eugen Mitea, Lucian Stancu, Lucia Ionascu, Gheorghe Dimbean, Corin Emil Cinrea, Cornelia Sardan, Maria Mates, Ioan Floin Iagar, Ruben Diac, Nicolae Strava, informeaza Mediafax, care citeaza surse oficiale.

Potrivit DIICOT, invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 de dolari patrimoniului Romgaz si bugetului statului, lucru care a pus in pericol sistemul energetic national.

Sefii Romgaz, ANRE si din Ministerul Economiei, anchetati de DIICOT pentru favorizarea lui Ioan Niculae

Prejudiciul s-a facut prin contractarea de catre InterAgro a unor cantitati considerabile de gaze naturale din productia interna a Romgaz, la preturi mult diminuate fata de cele practicate in mod normal, in conditiile in care firma lui Niculae avea datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

In urma acestui "transfer" nelegitim de gaz, Romgaz a fost in imposibilitatea de a asigura rezervele necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare, punand in pericol Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si a subminarii economiei nationale.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#anchetati subminare economie nationala, #urmariti penal dosar InterAgro, #urmariti penal subminare economie, #anchetati DIICOT sunminare economie , #ancheta