Cioroianu: Logodnica mea a fost mai vizibila decat mine la summit

Sambata, 05 Aprilie 2008, ora 18:30
5232 citiri
Cioroianu: Logodnica mea a fost mai vizibila decat mine la summit

Ministrul Afacerilor Externe Adrian Cioroianu a declarat, sambata, la Realitatea TV, ca summit-ul care s-a incheiat vineri a fost un succes pentru Romania, intrucat tara noastra a fost pe prima pagina a tuturor ziarelor din lume, in timpul celor trei zile de intalniri de la Bucuresti.

Cu toate ca a fost unul dintre oficialii romani, care prin functia sa, ar fi trebuit sa fie in prim planul evenimentelor, figura sa nu a fost atat de remarcata la summit. Ba mai mult, el chiar a recunoscut ca iubita sa, soprana Alexandra Coman, a fost mult mai mediatizata decat el.

"Logodnica mea a fost mai vizibila decat mine la summit", a declarat Cioroianu, adaugand ca a vazut-o in toate ziarele, fie in compania Mariei Basescu, fie in cea a Laurei Bush, Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii.

Intrebat de ce nu l-a asteptat pe liderul de la Casa Alba, George W. Bush, ministrul a raspuns ca nu a lipsit de la cele doua intalniri pe care presedintele american le-a avut cu oficialii romani, adaugand ca l-a condus la aeroport.

Cioroianu a mentionat ca l-a asteptat, in schimb, pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pe care l-a condus, de asemenea, la aeroport.

In plus, pentru a se apara, el a sustinut ca nici presedintele Traian Basescu nu este intampinat la aeroport de ministrul de Externe al tarii pe care o viziteaza, intrucat acest lucru nu este prevazut de protocol.

Cioroianu nu a dorit sa comenteze declaratiile lui Basescu despre Ucraina, precizand ca "nu are o chimie prea buna" cu seful statului si ca nu vrea sa isi strice relatia cu el, si asa destul de fragila.

Cu toate acestea, el crede ca afirmatiile presedintelui despre politicienii romani care au semnat Tratatul cu Ucraina sunt neinspirate si reprezinta o greseala.

"Din punctul meu de vedere a fost o greseala. Nu cred ca a fost foarte inspirata cea (declaratia presedintelui - n. red.) referitoare la Ucraina. A fost un atac la adresa lui Severin si Emil Constantinescu", a declarat Cioroianu, refuzand sa spuna mai multe.

Seful statului a declarat, luni, ca politicienii care au semnat Tratatul cu Ucraina in 1997, si-au dat tara "pe nerasuflate" si au lasat interesul national dupa usa, adaugand ca din cauza proastei negocieri de atunci, Romania se judeca acum la Haga cu tara vecina.

Presedintele a mai spus despre acestia ca au semnat tratatul in postura de "slugi absolute" si la dictarea Kievului.

Ministrul de Externe roman este cunoscut pentru o serie de gafe (gesturi nepotrivite fata de regele Spaniei, declaratii rasiste fata de rromi, pe care ar vrea sa-i izoleze in desert) pe care le-a facut de cand a preluat sefia diplomatiei romanesti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cioroianu, #Logodnica, #mai vizibila, #summit , #ancheta