Cluj Arena ajunge pe masa lui Ponta - Ce verificari face Corpul de control la stadion

Marti, 05 August 2014, ora 18:35
1985 citiri
Cluj Arena ajunge pe masa lui Ponta - Ce verificari face Corpul de control la stadion
Foto: ilikearchitecture.net

Corpul de Control al premierului Victor Ponta verifica, marti, la Consiliul Judetean Cluj, modul cum au fost alocate si cheltuite, in 2010, sume de bani pentru constructia stadionului Cluj Arena, afirma reprezentantii CJ.

Potrivit vicepresedintelui cu atributii de presedinte al CJ Cluj, liberalul Mihai Seplecan, Corpul de Control al premierului a ajuns, marti, la Cluj-Napoca si verifica mai multe acte si date contabile care privesc modul cum au fost alocati si cheltuiti bani pentru investitia de la stadionul Cluj Arena.

"Am primit ieri (luni - n.r.) o adresa de la cabinetul domnului prim-ministru in care ni s-a adus la cunostinta ca de astazi (marti - n.r.) Corpul de Control al premierului va veni la Cluj.

Emil Boc a inaugurat stadionul Cluj Arena (Video)

Inca nu am avut o intalnire cu ei, doar sefa de financiar s-a intalnit cu ei, nu stiu despre ce acte este vorba, stiu ca verifica modul de alocare a sumelor bugetului propriu al judetului Cluj din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru finantarea obiectivului de investitii 'Stadion la standarde internationale', privind bugetul de stat din anul 2010.

Daca dansii vor dori sa se intalneasca si cu mine, eu voi discuta cu ei, Consiliul Judetean va pune la dispozitie toate documentele pe care le solicita", a declarat Mihai Seplecan.

Seplecan a afirmat ca, in opinia sa, acest control "este un control politic, indreptat impotriva noului coleg de alianta Alin Tise, care in anul 2010 era presedintele Consiliului Judetean Cluj".

La randul sau, senatorul Alin Tise, fost presedinte al Consiliului Judetean in perioada 2008-2012, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presa trimis marti, ca verificarile derulate de Corpul de Control al premierului au conotatie politica.

"Controlul declansat dupa patru ani de la alocarea sumelor de bani, de 60.000 mii lei, este un control politic facut cu scopul discreditarii mele, ca fost presedinte al CJ, si a premierului de la acea vreme, Emil Boc. Se incearca compromiterea publica printr-un control abuziv care sa raspunda intereselor politice ale adversarilor politici.

Udrea, la inagurarea Cluj Arena: De aici nu plec cu o brazda in tocuri

Competenta apartine exclusiv Curtii de Conturi, care a si efectuat in fiecare an aceste controale", se arata in comunicatul trimis de Alin Tise.

Tise a precizat ca nu el, in calitate de presedinte al CJ, a decis modul cum sa fie cheltuiti banii alocati de Guvern, ci consilierii judeteni, iar el va depune plangeri penale pe motiv ca acest control este ilegal.

"Orice control al oricarei institutii abilitate este binevenit atat timp cat este in limitele conferite de lege si in conformitate cu legea. Corpul de control al prim- ministrului nu poate efectua controale peste limita legala, substituindu-se altor organe abilitate ale statului.

Impotriva oricarei incalcari legale, precum si a depasirii limitelor legale ale controlului dispus politic, dupa patru ani, de catre Corpul de control al prim-ministrului voi formula plangeri penale. Aceste incercari ale Guvernului PSD de a ma discredita si compromite public nu fac altceva decat sa ma determine sa continuu lupta politica impotriva acestui guvern dictatorial care efectueaza controale la comanda pentru a inlatura adversarii politici incomozi", se mai arata in comunicatul semnat de Tise.

Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si au fost executate de un consortiu de opt firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj. Stadionul a fost inaugurat in octombrie 2011.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri si face parte din categoria "Elite", respectand standardele FIFA si UEFA.

Arena are si o pista de atletism care poate gazdui competitii internationale.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fara TVA, fondurile provenind atat de la Consiliul Judetean Cluj, cat si de la Guvernul Romaniei, acesta din urma alocand 14 milioane de euro pentru constructie.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Cluj stadion Guvern control, #Cluj Arena Corp control, #Corpul de control Ponta Cluj Arena , #ancheta