Cocaina distruge planeta

Autor: Ana Ilie
Duminica, 01 Martie 2009, ora 16:57
2299 citiri
Cocaina distruge planeta

Nu conteaza cate sticle de plastic reciclezi. Daca consumi cocaina, ajuti la defrisarea padurilor tropicale pentru construirea de ferme de coca - care foarte repede transfoma pamantul in zone toxice.

Mai mult de 6 miliarde de dolari au fost folosite in ultimii sase ani in incercarea de a distruge culturile de coca pe baza infiintate de cartelurile drogurilor si gherile in inima padurilor tropicale, informeaza The Daily Mail.

Razboiul brutal din Columbia, care dureaza deja de 40 de ani, impotriva cultivatorilor de coca, se intensifica. Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC) au in prezent 700 de ostatici si se lupta pe viata si pe moarte cu guvernul, incercand sa-si pastreze culturile de coca.

Anul trecut, 900 de civili au fost ucisi in aceste lupte.

Pentru ce se duce lupta? Pentru 200-300 de tone de cocaina care patrund doar in Europa in fiecare an.

Pentru producerea unui singur gram de cocaina, 4,4 metri patrati de padure tropicala virgina este stearsa de pe fata pamantului.

Aceasta "crima" impotriva mediului are loc cu toate ca in padurea tropicala se gasesc 18% din speciile de pasari din intreaga lume. Padurea tropicala furnizeaza intre 15 si 20% din oxigenul intregii planete.

Padurile tropicale, odinioara nestrabatute de piciorul omului, au acum "buzunare" de bucati aride de pamant, pe care nu mai creste nimic, deoarece culturile de cica distrug terenul mai rau ca un incendiu.

Sunt hectare intregi de forma patrata, pe care odinioara convietuiau in pace 750 de tipuri de arbori (unii cu o vechime de peste o mie de ani) si peste 1.500 de specii de plante.

Pana acum, cultivarea plantelor de coca a dus la distrugerea a 2,2 milioane de hectare de padure tropicala in Columbia. Pentru fiecare trei hectare distruse, doar pe unul se cultiva coca.

Expertii estimeaza ca lumea pierde 137 de specii de animale si insecte zilnic, datorita deforestarii.

Mai mult, Institutul national pentru Cancer din SUA avertizeaza ca este posibil ca secretul vindecarii cancerului sa se piarda pentru totdeauna - in lume exista 3.000 de specii de plante eficiente impotriva celulelor canceroase, iar 70% dintre acestea se gasesc doar in padurea tropicala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cocaina distrugere planeta, #cocaina efecte negative , #ancheta
Comentarii
J
Jigodie
rank 1
Cata padure a prizat Tiriac jr?