Cazul Basescu loveste un copil - Seful Institutului de expertiza neaga ca a stricat CD-ul

Marti, 03 August 2010, ora 14:08
6562 citiri
Cazul Basescu loveste un copil - Seful Institutului de expertiza neaga ca a stricat CD-ul
Foto: Realitatea TV

Cristian Dumitrescu, directorul INEC, sustine ca markerul cu care a fost inscriptionat CD-ul pe care s-a aflat filmuletul in care Traian Basescu ar fi lovit un copil, este unul "obisnuit", folosit in activitatea curenta a celor care manipuleaza astfel de obiecte si ca nu a stricat proba.

"Procedura de esantionare a obiectelor sosite pentru expertizare este una foarte veche, mostenita de pe vremea cand Catalin Grigoras era director adjunct.

Markerul cu care a fost inscriptionat CD-ul este unul 'obisnuit', Schneider 244, folosit in activitatea curenta a celor care manipuleaza astfel de documente. Marcam spre neschimbare obiectele. Asta s-a intamplat si aici", a spus directorul INEC, Cristian Dumitrescu, la Realitatea TV.

Basescu acuza Realitatea TV ca "reia manipularile" in cazul copilului lovit

Mai mult, sustine directorul Institutului, "markerul exista si poate fi verificat".

"Markerul exista, este pe biroul meu. El poate fi verificat. Continutul CD-ului nu a fost afectat in niciun fel, asa cum Grigoras a putut constata el insusi", a mai declarat Dumitrescu.

In opinia directorului INEC, dezvaluirile fostului expert sunt facute in acest moment pentru a face reclama cartii scrise de acesta. "Consider ca aceasta activitate mediatica nu este decat o buna reclama pentru cartea dansului", a spus Dumitrescu

Acesta a negat si presiunile care s-ar fi facut asupra lui Grigoras.

INEC sustine ca Grigoras scria cu acelasi tip de marker pe CD-uri

Intr-un comunicat remis marti agentiei NewsIn, Institutul confirma spusele lui Dumitrescu, potrivit carora CD-ul a fost inscriptionat in mod standard.

Astfel, reprezentantii Institutului National de Expertiza Criminalistica il contrazic pe fostul expert Catalin Grigoras, care a scris, intr-o carte publicata recent, ca directorul INEC, Cristian Dumitrescu, a deteriorat CD-ul cu filmuletul in care presedintele Basescu ar lovi un copil.

Mai mult, potrivit INEC, "in cuprinsul avizului de specialitate pe care l-a intocmit, expertul Catalin Grigoras nu face nici o referire cu privire la vreo alterare a materialului supus expertizarii, respectiv a CD-ului".

INEC precizeaza ca expertul Catalin Grigoras a fost directorul adjunct al institutiei pana in data de 12 decembrie 2008 si ca, in aceasta perioada Grigoras a efectuat expertize criminalistice ale vocii, vorbirii si audio-video, "procedand in aceeasi maniera descrisa mai sus, fara sa faca referire la acest aspect".

INEC adauga ca expertul Catalin Grigoras a fost directorul adjunct al institutiei pana in data de 12 decembrie 2008 si ca, in aceasta perioada Grigoras a efectuat expertize criminalistice ale vocii, vorbirii si audio-video, "procedand in aceeasi maniera descrisa mai sus, fara sa faca referire la acest aspect".

Filmul 'Basescu lovind copilul", deteriorat inaintea expertizei judiciare

Un fost expert INEC, Catalin Grigoras, sustine, intr-o carte publicata recent, ca directorul INEC, Cristian Dumitrescu, a scris pe CD-ul pe care aparea seful statului cu "un marker inadecvat", cu intentia de a face aceasta proba inutilizabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu loveste copil, #CD film Basescu copil , #ancheta
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Indiferent ce s-a facut cu CD-ul, orice om de buna credinta a putut vedea clar pe numitul Basescu Traian lovind cu dosul palmei un copil, in plina figura!