Ce avere are ministrul Turismului, Elena Udrea?

Luni, 03 August 2009, ora 19:14
5500 citiri
Ce avere are ministrul Turismului, Elena Udrea?

Desi completate gresit si rectificate in unele cazuri, din declaratiile de avere ale ministrului Turismului Elena Udrea reiese ca afacerile i-au mers foarte bine in perioada in care a fost ministru.

Potrivit declaratiei de avere depuse la 10 iunie, Elena Udrea detine impreuna cu sotul ei, Dorin Cocos, cinci terenuri intravilane achizitionate in anii 2006-2007, in suprafata de circa 17.000 mp. Ministrul da adresa exacta, insa, doar pentru doua dintre aceste terenuri, arata Jurnalul National.

Udrea mai are un apartament in Bucuresti, o casa in Pipera si un Mercedes din 1998, bijuterii si ceasuri in valoare de 50.000 de euro si 14.252 de euro intr-un cont la Banca Transilvania. Recent, ministrul a cumparat actiuni la firma de imobiliare Clamari Trading Impex SRL, valoarea la zi fiind de 27.500 (moneda neprecizata), fara sa fie insa clar cine este proprietarul acestei firme.

La capitolul "Plasamente - numar de tiluri /cota de participare, Elena Udrea se declara titular cu 100%. Numai ca doua pagini mai incolo, la capitolul venituri din salarii si venituri-dividende, apare sotul ei, Dorin Cocos. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Clamari IMPEX SRL apartine lui Dorin Cocos. Dividendele obtinute de Dorin Cocos in anul 2008 s-au ridicat la 2 milioane de lei, iar veniturile obtinute in primele sase luni din functia de director la Dalli International s-au ridicat la doar 26.000 de lei.

Mai mult, ministrul uita sa declare un imprumut de 200.000 de lei de la Dinu Pescariu, pe care il preciza in precedenta declaratie de avere.

Elena Udrea mai are un imprumut de aproape 3,2 milioane de euro la BRD, pe care l-a rescadentat in 2007, mai scrie "Jurnalul National", amintind ca sigla si numele bancii respective au aparut in clipul de promovare a Romaniei in strainatate, printr-o intelegere intre Ministerul Turismului si BRD.

O moda in minister?

Mai mult, angajatii Ministerului Turismului au omis si ei sa declare diverse bunuri sau imobile pe care le detin. Secretarul general din cadrul Ministerului Turismului Nastasia Gheorghe are doua case si o pensiune in Busteni, insa a omis sa treaca in declaratia de avere de pe site-ul ministerului valoarea de impozitare si anul dobandirii acestor case.

Carmen Moraru, directorul Directiei Generale de Promovare Turistica, are un apartament in Calarasi, primit mostenire in 1995, bijuterii de aur si argint in valoare de 7.000 de euro, conturi de aproape 50.000 de euro si peste 222.000 de lei si detine actiuni la mai multe firme.

Moraru a fost implicata in scandaluri privind risipirea banilor publici - mai precis, firma castigatoare a licitatiei pentru promovarea Cimitirului vesel Sapanta a primit 1,5 milioane de euro, desi videoclipurile nu au fost niciodata difuzate.

Vezi declaratiile de avere si declaratiile de interese ale Elenei Udrea in format PDF imediat sub foto

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Elena Udrea avere, #declaratie avere Udrea , #ancheta