Cu cine face afaceri Poteras in Crangasi?

Marti, 05 Mai 2009, ora 10:33
2634 citiri
Cu cine face afaceri Poteras in Crangasi?
Foto: Evenimentul Zilei

Piata Crangasi isi schimba infatisarea si trece printr-un complex proces de modernizare, cu care primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, i-a insarcinat pe nimeni altii decat sotia sa, Dorin Cocos si controversatul "Niro".

Modernizarea se face printr-un contract de asociere in participatiune incheiat intre Administratia Pietelor Sectorului 6 (APS 6), societate comerciala din subordinea Consiliului Local al Sectorul 6, si firma Zenith Business Group&Partners, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Contributia APS6 in aceasta asociere consta in punerea la dispozitie a terenului aferent pietei, iar aportul societatii Zenith rezida in investitiile pe care trebuie sa le faca pentru ridicarea a doua imobile.

Numai ca, firma castigatoare a licitatiei, Zenith, a fost infiintata cu numai trei saptamani inainte. Si, mai mult, ea este detinuta, printre altii, de controversatul om de afaceri Nicolae Dumitru, zis "Niro", si de doua firme controlate prin interpusi de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, ministrul Turismului. Una dintre cele doua firme este chiar Meditest Global 2002.

Propriu-zis, asocierea dintre firma Zenith si APS6 prevede ridicarea a doua hale. Prima hala a fost inaugurata anul trecut, cu doua zile inainte de alegerile parlamentare, desi nu era finalizata suta la suta, iar a doua, in suprafata tripla fata de prima, este in curs de ridicare.

Firma care o construieste insa, All Plan Construction, este detinuta de sotia primarului Poteras, Aureliana Poteras, si de un consilier judetean PD-L din Prahova. Cu alte cuvinte, familia Poteras isi sporeste veniturile de pe urma unui contract cu Primaria pe care insusi capul familiei o conduce.

Potrivit caietului de sarcini, Zenith ar fi obligata sa investeasca 5 milioane de euro in construirea celor doua imobile si sa plateasca primariei o redeventa lunara de 12.500 de euro.

In schimbul acestei investitii, insa, firma primeste spre administrare toate spatiile comerciale din hale, incasand chirii de la vanzatorii de produse agricole.

Contractul de asociere dureaza 25 de ani, iar dupa aceasta perioada de timp, cele doua cladiri urmeaza sa reintre in stapanirea exclusiva a APS6.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Piata Crangasi, #Cristian Poteras, #Dorin Cocos, #Aurelia Cocos, #Zenith , #ancheta