Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cutremurul din 2009, fabulatia lui Sorin Oprescu

Luni, 29 Decembrie 2008, ora 11:59
6655 citiri
Cutremurul din 2009, fabulatia lui Sorin Oprescu

Presupusul cutremur care va lovi puternic Bucurestiul in 2009 anuntat cu cateva zile in urma de edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost infirmat de specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului, din Romania.

Mai mult chiar seful ISSU si viceprimarul general, Razvan Murgeanu, sustin ca nu au primit niciun fel de avertizare ca s-ar produce un cutremur in 2009, informeaza Gandul.

Murgeanu sustine insa ca nici acum si nici in anii precedenti nu a primit nicio astfel de avertizare de la Institutul National de Fizica a Pamantului in care sa se vorbeasca de iminenta producerii unui cutremur devastatator: "Am citit ce ne trimit cei de la INFP si nu ne-au anuntat asa ceva. Nu ne-au trimis o astfel de avertizare nici pe vremea cand primar era Adriean Videanu si nici acum".

Nici la Inspectoratul de Stat pentru Situatii de Urgenta nu se stie nimic. La randul sau, seful ISSU, generalul maior Aurel Udor, ne-a declarat : "Nu am primit nici un fel de averizare si nici nu se poate prezice un cutremur. Previziuni din astea nu exista nicaieri in lume. Ce n-ar face americanii sau japonezii daca s-ar putea... Sunt povesti, singura avertizare se face prin dispeceratul 112, cu 25 de secunde inainte de producerea cutremurului. Secundele se numara asa: 1-11, 2-11, 3-11 etc. Va spune povesti cine sustine ca stie cand va fi cutremurul. Domnul Marmureanu a anuntat ca pana in 2012 se exclude posibilitatea producerii unui cutremur de mare magnitudine".

Pe langa acestia presedintele Institutului National de Fizica, Gheorghe Marmureanu, a declarat ca nu are nicio legatura cu anuntul facut de Sorin Oprescu.

"N-am nici o legatura cu ce a a afirmat domnul Sorin Oprescu. Nu stiu de unde are astfel de informatii, dar nu le-am furnizat eu. Habar n-am cu cine ar fi putut sa vorbeasca si sa-i trimita astfel de avertizari. Eu mentin ce am spus ca pe baza semnelor specifice, pot sa va asigur ca pana in 2012 nu avem motive sa ne asteptam la un cutremur catastrofal".

In urma cu cateva zile primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, anunta la Antena 3 ca se pregateste pentru cutremurul din 2009, in urma avertizarilor date de specialisti.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#cutremur 2009, #Sorin Oprescu, #infirma specialisti, #Fizica Pamantului , #ancheta