Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

De ce nu a participat Iliescu la concertul lui Michael Jackson?

Luni, 06 Iulie 2009, ora 17:00
12802 citiri
De ce nu a participat Iliescu la concertul lui Michael Jackson?
Foto: Cotidianul

Fostul sef de cabinet al lui Ion Iliescu, Florin Velicu, povesteste dupa moartea lui Michael Jackson, cateva dintre dedesubturile concertului desfasurat in Romania in 1992.

De ce nu a stat Michael la Intercontinental? Cum a stat Ion Iliescu si a asteptat in ploaie si de ce nu a participat fostul sef de stat la concert.

In primul rand, se ridica anumite semne de intrebare in legatura cu eventualele conotatii electorale ale celui mai mare eveniment muzical care a avut loc in Romania.

Daca Ion Cristoiu sustine ferm ca asa au stat lucrurile, Ion Iliescu a negat, explicand pentru InPolitics ca la acel moment, electoral vorbind, nu era nevoie de un sprijin de imagine din partea lui Michael Jackson.

Daca fostul sef de stat neaga existenta unor interese electorale, asta nu inseamna ca nu s-a putut profita de oportunitatea ivita, dupa cum explica Florin Velicu pentru sursa citata.

In momentul in care a ajuns in Romania, era clar ca Michael nu cunoastea nimic despre tara noastra. Era totusi amabil si punea intrebari despre clima, relief si despre cum sunt oamenii. Fata lui nu era brazdata de urmele operatiilor estetice, dar pielea ii era si atunci foarte alba.

Regele Pop a avut o revelatie in legatura cu Romania abia in momentul in care i s-a spus ca tara noastra este cea din cartea lui Bram Stoker, cea cu Dracula, povesteste Velicu.

Palatul de la Stangov - frica de o noua "Golaniada"

Cat despre cazarea starului, partea americana si-a dorit ca Michael sa stea in singurul hotel cu rezonante occidentale - Intercontinentalul.

Totusi, de frica manifestatiilor de simpatie care s-ar fi organizat in mod cert la Universitate, si care ar fi putut degenera intr-o noua "Golaniada", s-a decis ca Michael sa stea la palatul lui Ceausescu de la Snagov. Ulterior s-a aflat ca starul chiar si-a manifestat interesul pentru a cumpara proprietatea.

Ion Iliescu nu a fost lasat sa participe la cel mai mare concert pe care l-a vazut Romania. Rapoartele SPP au avertizat asupra riscului ca manifestarile de bucurie sa se transforme dupa modelul galeriilor de fotbal, care treceau foarte repede de la "Huo Steaua" sau "Huo Dinamo" la "Jos Iliescu". Furia purtatorilor de chei electorale s-a revarsat atunci asupra lui Adrian Nastase, mai spune Velicu.

Fostul consilier prezidential acuza organizatia "Heal the world", in beneficiul careia era organizat intreg turneul "Dangerous", ca avea o influenta cu adevarat malefica, oculta chiar, asupra lui Michael.

De altfel, "Heal the World" a si avut ideea ca Ion Iliescu sa nu il insoteasca in interiorul leaganului de copii "Sf. Ecaterina" pe Jackson. Fostul sef de stat a trebuit sa il astepte pe star afara, unde ulterior a inceput sa si ploua.

70.000 de fani au spus prezent pe Lia Manoliu in 1992

Michael Jackson a ajuns la Palatul Cotroceni doar pentru ca liderii de la "Heal the World" au parasit a doua zi Romania spre urmatoarul oras din traseul turneului.

Concertul pe care Michael Jackson l-a sustinut pe 1 octombrie 1992, timp de 122 de minute, pe stadionul Lia Manoliu, a adunat in jur de 70.000 de fani si a fost transmis in direct in 61 de tari.

"Michael Jackson: Live in Bucharest: The Dangerous Tour" este singurul concert live inregistrat pe DVD al artistului, ceea ce a facut ca evenimentul din Romania sa fie unul dintre cele mai bune din cadrul turneului "Dangerous".

Turneul mondial "Dangerous" a inclus 69 de concerte, cu o audienta de peste 3,5 milioane de fani.

Aproape 5.000 de fani romani ai lui Michael Jackson au urmarit, duminica, pe un ecran amplasat pe stadionul Iolanda Balas Soter, concertul pe care cantaretul l-a sustinut in 1992 in Bucuresti.

In ciuda unor defectiuni tehnice, remediate insa la timp, fanii au cantat si au dansat, pentru ultima oara, alaturi de idolul lor. Aplauzele care au marcat fiecare melodie au reprezentat un semn de omagiu adus megastarului american.

Inaintea inceperii evenimentului, organizatorii estimau prezenta a peste 4.000 de fani Michael Jackson pe stadion.

E.E.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#concert Michael Jackson Romania, #intalnire Iliescu Michael, #Michael Palatul Snagov , #ancheta