Deputat PNL acuzat ca a deturnat bani europeni

Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 09:46
2948 citiri
Deputat PNL acuzat ca a deturnat bani europeni
Foto: Evenimentul ZIlei

Deputatul PNL de Bacau, Ionel Palar (foto mijloc), a vandut unei banci doua etaje dintr-o clinica medicala, pe care o construise la Bacau cu fonduri europene nerambursabile, incalcand astfel legea.

Aceasta precizeaza clar ca beneficiarii fondurilor PHARE nu pot schimba destinatia initiala a constructiei pentru care au primit bani europeni, scrie Evenimentul Zilei.

Cu toate acestea, Ion Palar si asociatul sau, medicul Ciprian Olinic, au vandut parterul si primul etaj din clinica Luxor, cu 700.000 de euro catre Banca Italo-Romana.

ADR Nord-Est a anuntat ca deputatul si asociatul sau au fost chemati sa dea explicatii iar daca refuza acest lucru vor fi anuntati reprezentantii ministerului.

Desi e vizibil ca banca si-a instalat deja firma luminoasa pe cladirea cu pricina, deputatul Ion Palar neaga ca ar fi vandut o parte din imobil. "Acolo va fi o clinica medicala. Dar eu sunt doar actionar, nu si administrator. Nu vorbiti cu mine, ci cu doctorul Olinic. El este administrator", a declarat acesta recurgand chiar la intimidari asupra jurnalistilor daca insista pe acest subiect.

Deputatul liberal este contrazis chiar de cei carora le-a vandut, care spun ca acolo nu va mai fi nicidecum o clinica medicala ci sucursala de banca.

Astfel, SC Immobiliare Italo- Romena SRL, reprezentant al Bancii Italo- Romane, a solicitat si primit de la Comisia Tehnica de Urbanism, din cadrul Primariei Bacau, avizul necesar schimbarii destinatiei spatiului detinut in Bacau in sucursala de banca.

Reprezentantii bancii spun ca nu aveau cunostinta de faptul ca la mijloc erau fonduri PHARE dar au refuzat sa comenteze mai mult.

Palar si asociatul sau risca acum rezilierea contractului si returnarea fondurilor PHARE utilizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Palar deturnare fonduri, #fonduri PHARE, #deputat PNL deturnare fonduri , #ancheta