Detectoare de bombe nefunctionale la Cotroceni

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 09:58
5302 citiri
Detectoare de bombe nefunctionale la Cotroceni
Foto: crunchgear.com

Firma din Romania care a produs detectoarele de bombe nefunctionale trimise in Irak a livrat astfel de tehnologie si in tara noastra, inclusiv la Palatul Cotroceni si aeroporturi.

Potrivit unor informatii aparute in Marea Britanie, firma romaneasca se numeste MIRA TELECOM, iar asociatul lui McCormick din Romania ar fi omul de afaceri Stelian Ilie. Potrivit unor informatii aparute in Monitorul Oficial, Ilie i-a cesionat lui James William McCormick 15% din capitalul social al firmei SC MIRA TELECOM SRL, scrie Romania Libera.

Stelian Ilie a intrat pe piata produselor si serviciilor de securitate in anul 2001 si a fost sprijinit de fostul sef al SPP Gabriel Nagy. In perioada ultimului mandat al lui Ion Iliescu, firma ar fi livrat detectoare de explozibil in valoare de sase miliarde de lei vechi si la Palatul Cotroceni. Acestea nu au functionat, insa, la parametri normali.

In afara de SPP, MIRA TELECOM SRL ar fi obtinut contracte si cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei si Ministerul Apararii Nationale.

Mai mult, potrivit ziarului Romania Libera, administratorul SC MIRA TELECOM, declara anul trecut ca firma a castigat un contract de 4-5 milioane de euro cu opt aeroporturi din Romania si unul pentru control antitero la Ministerul Justitiei.

Reprezentatii ATSC Ltd au declarat ca detectoarele fabricate in Romania ar fi fost achizitionate de 20 de tari, inclusiv in Afganistan. Ancheta a inceput dupa ce mai multe convoaie din Irak si Afganistan ar fi fost aruncate in aer deoarece detectoarele de bombe nu ar fi descoperit explozibilul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#detectoare bombe Irak defecte, #detectoare bombe fabricate Romania, #detectoare bombe Palatul Cotroceni, #detectoare bombe MIRA TELECOM , #ancheta
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Deci au fost detectate bombele nefuctionale ca să-i facă de ras pe constructorii lor. Spre ghinionul Romaniei, nimeni nu a amplasat atunci pe acolo nici o bombă functională!