Dosar penal in Mehedinti, dupa ce medicii au refuzat internarea unui barbat ulterior depistat cu COVID-19

Marti, 31 Martie 2020, ora 13:51
6511 citiri
Dosar penal in Mehedinti, dupa ce medicii au refuzat internarea unui barbat ulterior depistat cu COVID-19
Foto: Arhiva Pixabay

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin au inceput cercetarile dupa ce un barbat s-a prezentat in urma cu o saptamana la Spitalul Judetean, acuzand deficiente respiratorii majore, iar cadrele medicale nu l-au internat, i-au prescris un tratament si l-au trimis acasa.

Ulterior, starea sa de sanatate s-a agravat, barbatul fiind dus cu ambulanta la spital si fiind confirmat cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, in 29 martie a fost inregistrat un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

"In data de 29 martie, cu ocazia vizualizarii unor reportaje in mass-media locala si pe retelele de socializare, din care rezulta faptul ca la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin o persoana a fost depistata pozitiv cu virusul COVID-19, lucratorii de politie din cadrul Politiei Municipiului Drobeta Turnu Severin - Biroul de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor", se arata in comunicat.

Anchetatorii au stabilit ca, in 24 martie, un barbat a fost transportat, cu ambulanta, la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin-Sectia Boli Infectioase, intrucat prezenta deficiente respiratorii majore.

In urma consultului de specialitate, cadrele medicale au decis sa nu fie internat, fiind indrumat sa se deplaseze la domiciliu si i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos.

Ulterior, in 26 martie, deoarece starea de sanatate i s-a agravat, barbatul a solicitat ambulanta, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin-Sectia Boli Infectioase.

De aici a fost retrimis la Sectia UPU, fiind testat pentru COVID-19. Deoarece rezultatul a fost pozitiv, barbatul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Procurorii continua cercetarile in acest caz.

A intrat in contact cu 20 de persoane

Acest caz a fost mediatizat in presa, dupa ce barbatul a fost diagosticat. Aproximativ 20 de cadre medicale au intrat in contact cu bolnavul, dar au purtat echipamente de protectie. Sambata seara, acestea au fost testate.

"Este un pacient care s-a prezentat acum doua zile la UPU. Acest pacient nu s-a incadrat sub nicio forma la acel criteriu de diagnostic pe care l-a dat Ministerul Sanatatii. Dar noi am luat asa, ca niste masuri suplimentare, ca orice pacient care prezinta simptomatologie respiratorie sa il izolam, mai ales daca necesita suport ventilator sau daca necesita terapie intensiva, sa fie izolat.

Nu s-a incadrat nici ca testare COVID-19 pe aceasta definitie de caz, insa medicii l-au testat de gripa. Este un protocol la nivelul Laboratorului Cantacuzino care, in momentul cand primeste proba si face testarea pentru gripa si este negativa la pacientii cu sindrom respirator acut, atunci ei fac si determinarea COVID. De aceea, noua ne-a venit pozitiv acum", a declarat Elena Bololoi, director medical SJU Drobeta Turnu Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#ancheta Drobeta Turnu, #corobavirus spital, #pacient coronavirus , #ancheta
Comentarii
Poza Tot-la-vale
Tot-la-vale
rank 5
Poza JijeetDrol
JijeetDrol
rank 5