Drumul expres pentru Ford ne va costa peste un miliard de euro

Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 08:26
3604 citiri
Drumul expres pentru Ford ne va costa peste un miliard de euro

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat joi ca drumul expres Craiova-Pitesti va costa 1,1 miliarde de euro, iar cei 121,85 kilometri de traseu sunt programati sa fie construiti intr-un singur an, in perioada 2009-2010.

Insa aceasta suma nu include TVA-ul si cheltuielile aferente exproprierilor, informeaza Romania Libera.

Drumul expres va include 75 de poduri, podete si drumuri rutiere si se termina printr-un nod rutier la intersectia cu autostrada A1 Bucuresti-Pitesti.

Pana la aceasta ora insa, autoritatile au efectuat doar studiul de fezabilitate al lucrarii si au alocat fonduri pentru organizarea licitatiei de atribuire.

Conform unor surse din CNADNR, suma prinsa in buget pentru acest an este de 5 milioane de lei (1,32 milioane de euro), banii fiind necesari pentru "demararea licitatiei de executie".

Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, sustine ca drumul expres se afla printre prioritatile Guvernului.

"Drumul Craiova-Pitesti este unul dintre cele sapte drumuri expres prioritare pentru noi. Trei dintre acestea sunt bugetate pentru 2008 in ce priveste fondurile pentru exproprieri si organizarea licitatiei de executie. In 2009 urmeaza sa fie alocate resurse financiare pentru executia propriu-zisa", a spus acesta.

Ford va produce din 2012 la fosta fabrica Daewoo 300.000 de automobile pe an. Traficul greu va da peste cap circulatia, si asa mult ingreunata, dintre Craiova si Pitesti.

De altfel, si reprezentantii Ford au dat impresia ca sunt ingrijorati cu privire la capacitatea administratiei romane de a dezvolta infrastructura in ritmul in care americanii vor investi in fabrica de la Craiova.

Autoritatile nu pot apela in acest sens la fondurile structurale UE, iar cel mai probabil vor fi fonduri guvernamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o...
#drum, #expres, #ford, #Craiova, #milioane , #ancheta