Ziare.com

Euro, mai usor de falsificat decat leul

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:33

   

Euro, mai usor de falsificat decat leul
Bancnotele de euro sunt mult mai usor de falsificat decat cele de leu, potrivit specialistilor in domeniu.

Daca bancnotele romanesti au trecut prin multe schimbari de-a lungul timpului, fiind tiparite intai pe hartie, apoi, din anul 2000, folosindu-se polimerul pentru fabricarea acestora, cele europene sunt, in continuare, tiparite pe hartie, fiind mult mai usoara copierea lor, a declarat comisarul sef de politie Victor Draghici, citat de Evenimentul Zilei.

"Materialul folosit la tiparirea banilor a condus la descurajarea intentiilor de contrafacere, din cauza calitatii inferioare a falsurilor rezultate", a declarat Draghici.

Un factor care a contribuit la scaderea numarului de falsificari a leului este si denominarea sa, din 2005, care a atras atentia populatiei asupra mijloacelor de plata.

Potrivit lui Draghici, in fiecare an, exista trei - patru cazuri mari de falsificare si punere in circulatie a leilor. In perioada 2005 - 2008, au fost implicate aproximativ 60 de persoane, in astfel de cazuri.

In schimb, se inregistreaza frecvent cazuri de falsificare a monedelor europene. Totusi, cea mai mare parte a bancnotelor de euro false provin din Uniunea Europeana, falsificatorii romani ezitand sa intre pe acest domeniu.

"Pe teritoriul Romaniei cazuistica de falsificare de bancnote Euro este redusa, infractorii limitandu-se la confectionarea acestora prin folosirea de copiatoare sau imprimante color, fara alte tehnici de prelucrare ulterioara. In aceste situatii, atat calitatea, cat si cantitatea bancnotelor contrafacute a fost slaba ", a spus Draghici.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3457 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl. Dragici !

Poate ai avut in mana numai Euro-Bancnote Falsificate ?
Bancnotele Euro False, se cunosc si simplu la Pipait, avand Relieful, alte semnalmente care nu se poate Falsifica, Banda de argint, Hologramele,Hartie cu structura interioara de presura de apa !
Cred ca am facut clar TAMPENIA declarata de Domia lui Dragici !!

 

 

....RON....?

Cea ce priveste Leul - Habar nu am, inca nu am avut ocazia sal am in mana !
Deci nu dau nici un comentariu la cea ce nu cunosc!!

 

 

cine se scuza...

nu stiu daca ati bagat de seama dar in ultima vreme circula din ce in ce mai multe bancnote de 10 ron foarte decolorate...
si dupa declaratia nesolicitata a domnului de la politie, mi se pare ca vor sa ascunda ceva sub covor...
e bine sa stim ca sunt la datorie, altfel nu dormeam noaptea de grija celor 30 de lei din portofel, posibil greu de falsificat...

 

 

Nimic nu este imposibil...

Dl. Dragici !

Poate ai avut in mana numai Euro-Bancnote Falsificate ?
Bancnotele Euro False, _____ uneori si expertii se inseala< si simplu la Pipait>.... e o gluma nu ?,
Daca cineva este destul de motivat SA O FACA... o VA FACE..probabil ca lipseste motivatia compensatorie raportata la cistiguri-pierderi ...pedepse privative de libertate ...pe perioade .. luuuuungi ..ptr ca .. teoretic vorbind poti asimila cunostintzele de baza in max 6 luni si tehnologia de contrafacere - masluire ...e la indemana oricui are bani ... deci trebuie doar sa fi motivat .. nu cred ca exista ceva ce e facut de mana omului ce nu poate fi reprodus - copiat cu o fideliatate de 99 % dincolo de 93 % nici expertii nu mai sunt atat de siguri ....vezi super dolarii ...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor