Fiscul pune sechestru pe averea deputatului PSD Robert Negoita (Video)

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 20:48
5202 citiri
Fiscul pune sechestru pe averea deputatului PSD Robert Negoita (Video)
Foto: revistapresei.ro

Autoritatile fiscale au pus marti sechestru pe bunurile deputatului PSD Robert Negoita, pentru datorii totale catre stat de 27-28 milioane euro, ce includ si penalitatile de intarziere.

Sechestrul a fost pus pentru neplata taxei pe valoarea adaugata (TVA) la tranzactiile imobiliare realizate pe persoana fizica, au declarat miercuri, pentru NewsIn, surse avizate.

Suma initiala datorata Fiscului de Robert Negoita era de 9,5 milioane euro, la care s-au adaugat accesorii si penalitati, astfel incat suma totala a ajuns la 27-28 milioane euro, pentru care s-a stabilit valoarea sechestrului.

Astfel, lui Robert Negoita i s-a pus sechestru pe bunuri personale, in cea mai mare parte de natura imobiliara, inregistrate pe persoana fizica. Printre acestea se numara si ansamblul rezidential Confort City, din zona industriala Popesti-Leordeni.

Negoita: Este un abuz

Robert Negoita a afirmat miercuri pentru NewsIn ca nu a primit inca vreo instiintare oficiala privind punerea sub sechestru a averii sale de catre Fisc si a sustinut ca un asemenea demers al autoritatilor nu poate fi decat un abuz deoarece nu a avut niciodata datorii la stat.

"Punerea sub sechestru este deocamdata o informatie pe surse, eu nu am primit deocamdata vreo instiintare oficiala. Daca exista un asmenea sechestru, nu poate fi decat un abuz pentru ca eu nu am nicio datorie la stat, n-am avut niciodata datorii la stat", a declarat Robert Negoita precizand ca poate prezenta si o adeverinta care poate dovedi ca si-a achitat darile catre buget.

Pe de alta parte, social-democratul nu a exclus posibilitatea punerii sub sechestru, posibilitate pe care si-o explica prin faptul ar putea fi victima unei razbunari politice. "Este vorba de lupta politica, de Traian Basescu si clanul lui care sunt foarte suparati ca mi-am exprimat pozitia de adversar al presedintelui. Basescu n-a construit nimic in tara asta, doar a distrus si acum se razbuna", a spus Negoita.

TVA la tranzactii imobiliare pe persoane fizice se plateste la tranzactiile in valoare de peste 35.000 euro care au caracter de continuitate.

ANAF a prins zeci de datornici

Saptamana trecuta, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta, intr-un comunicat, ca organele de inspectie fiscala au efectuat de la inceputul lunii octombrie controale inopinate in 80 de cazuri de tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi si au intocmit 30 de sesizari penale pentru un prejudiciu de circa 15 milioane lei.

"In primele zile ale actiunii, au fost selectate aproximativ 1.000 de persoane fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, la care s-au inceput controalele inopinate, fiind finalizate inspectiile fiscale in 80 de cazuri", preciza ANAF.

Potrivit institutiei, in aceste 80 de cazuri au fost emise decizii de impunere pentru suma de 94,8 milioane lei, la care se adauga si accesorii in valoare de 53,5 milioane lei. De asemenea, au fost intocmite 30 de sesizari penale pentru un prejudiciu total de circa 15 milioane lei si au fost dispuse masuri asiguratorii in 51 de cazuri pentru o valoare de 27,8 milioane lei.

ANAF nu a dat detalii in legatura cu numele persoanelor gasite cu nereguli, insa a indicat ca, numai in cazul unei singure persoane fizice inspectate in aceasta perioada, suma estimata ca fiind datorata la bugetul de stat se ridica la valoarea de 70,2 milioane lei (16,4 milioane euro), la care se adauga accesoriile aferente ce urmeaza a fi calculate.

Potrivit unor date prezentate la finalul lui septembrie de Nexia Romania, statul roman are de recuperat 3 miliarde euro din TVA aplicata tranzactiilor imobiliare dintre persoanele fizice derulate intre 2006 si 2008, dar posibilitatea de recuperare a acestei sume este limitata.

"Toate tranzactiile care vizeaza derularea de afaceri imobiliare in perioada 2006-2008 au valorat 83 miliarde lei, respectiv 20 miliarde euro, pentru care TVA se ridica la circa 4 miliarde euro. Din aceasta suma, devin platitori de TVA cei care au derulat tranzactii de cel putin 35.000 de euro cu constructii noi si terenuri intravilane, cu autorizatie de constructie, ceea ce reprezinta un TVA de recuperat de aproximativ 3 miliarde euro", explica Iulia David Sobolevschi, partener in cadrul Nexia Romania si membra si a Camerei Consultantilor Fiscali.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Robert Negoita sechestru avere, #Robert Negoita PSD imobiliare, #Robert Negoita datorii fisc , #ancheta
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Guitza ratanul de-i pocneau bojocii la un post TV că "l-a aranjat Băsescu" Băsescu te-a pus să furi statul, măi nenorocitule nerusinat? Răcnesti pentru că faci parte dintr-o haită de mafioti si vă credeti mari si tari? S-o destepta poate si romanul!!!