Guvernul Tariceanu i-a dat 12 milioane de euro lui Florin Calinescu

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 15:28
13456 citiri
Guvernul Tariceanu i-a dat 12 milioane de euro lui Florin Calinescu

Mos Craciun i-a daruit actorului Florin Calinescu un contract de 14 milioane de euro, drept recompensa pentru esecul pe care l-a inregistrat la alegerile parlamentare din luna noiembrie.

Banii au intrat in conturile Pro Optica, firma de aparatura militara care este detinuta de artist, informeaza Academia Catavencu.

Contractele au o durata de patru ani si se pare ca au fost obtinute fara licitatie de la ministerul Apararii. Motivatia ministerului pentru neorganizarea unor licitatii a fost faptul ca produsele de aparatura optica militara puteau fi furnizate numai de Pro Optica.

In noiembrie, Calinescu a candidat din partea PNL pentru un mandat de senator in judetul Arges. Si, tot in noiembrie, procurorii DNA au inceput sa se intereseze cum a facut ministerul acele atribuiri de contracte catre firma comicului.

Pana in decembrie 2008, Pro Optica a furnizat Ministerului Apararii numai aparatura optica si optoelectronica militara (binocluri, lunete pentru armament si aparatura de vedere pe timp de noapte).

Insa, pe 10 decembrie 2008, Pro Optica a primit de la Armata un contract de 2,77 de milioane de euro pentru pusti semiautomate cu luneta, calibrul 7,62 mm, in conditiile in care ea vinde doar produse de optica medicala. Ministerul Apararii a achizitionat de la firma lui Calinescu un model de pusca ce a pierdut o licitatie organizata de armata SUA, pentru ca nu statea foarte bine la capitolul rezistenta la folosire si precizie. Este vorba de modelul AR 10, produs de ArmaLite.

Cu toate acestea pe 31 decembrie ministerul Apararii i-a atribuit Pro Opticii un contract de 12 milioane de euro pentru aparatura optica (binocluri). Ca si la precedentul contract, singura oferta participanta a fost cea a firmei lui Calinescu. In total, aproape 15 milioane de euro ar putea ajunge la Pro Optica in urmatorii patru ani.

Asta pentru ca, in urma acestor licitatii, ministerul a incheiat cu ei acorduri-cadru, cu durata de patru ani, pentru furnizarea produselor militare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Florin Calinescu, #Pro Optica, #contract armata, #milioane euro , #ancheta