Camera Deputatilor hotaraste daca ii ridica imunitatea fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 07:11
2254 citiri
Camera Deputatilor hotaraste daca ii ridica imunitatea fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu
FOTO Facebook/Nicolae Banicioiu

Camera Deputatilor are plen marti, 27 octombrie 2020, iar de la ora 10.30 va fi facuta vacantarea si validarea pozitiilor ramase libere dupa demisiile lui Costel Alexe, Lucian Stanciu-Viziteu, Laurentiu Nistor si Nicolae Velcea care au obtinut noi functii la alegerilor locale. Deputatii vor vota apoi de la ora 11.00 asupra raportului de admitere a solicitarii DNA privind inceperea urmaririi penale a lui Nicolae Banicioiu adoptat de Comisia juridica.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a validat vineri vacantarea locurilor detinute de catre deputatii Costel Alexe, Lucian Stanciu-Viziteu, Laurentiu Nistor si Nicolae Velcea, dupa ce acestia au demisionat ca urmare a obtinerii unor functii noi la alegerile locale.

Ministrul Mediului, liberalul Costel Alexe a castigat presedintia Consiliului Judetean Iasi, la alegerile locale, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu a castigat un mandat de primar al Bacaului.

Social-democratul Laurentiu Nistor a castigat presedintia Consiliului Judetean Hunedoara, iar deputatul PSD Nicolae Velcea a castigat mandatuld de primar al orasului Stefanesti, judetul Arges.

De asemenea, Comisia juridica a adoptat vineri raport de admitere pentru ridicarea imunitatii deputatului Nicolae Banicioiu si incuviintarea solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale. Au fost 19 voturi "pentru", 2 voturi "impotriva" si zero voturi nule. Liberalii au votat la vedere pentru ridicarea imunitatii lui Banicioiu.

Liderul deputatilor PNL Florin Roman a anuntat ca liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Nicolae Banicioiu, pentru care procurorii au solicitat incuviintarea inceperii urmaririi penale.

Fostul ministru Nicolae Banicioiu, suspectat de DNA de trafic de influenta si luare de mita, considera acuzatiile vehiculate in presa false si afirma ca doreste sa aiba acces la dosar cat de repede. El precizeaza ca, data fiind situatia, a decis ca nu va mai candida pentru un mandat parlamentar, in prezent el fiind deputat.

Procurorii cer Parlamentului incuviintarea urmaririi penale a lui Nicolae Banicioiu, suspectat de trafic de influenta si luare de mita, pe vremea cand era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputatilor.

Potrivit procurorilor, "in perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, persoana respectiva, in calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri si ar fi primit direct, de la unul dintre acestia, suma totala de 1.292.122 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra ministrului Sanatatii si a functionarilor publici din cadrul acestei institutii si ca ii va determina sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu".

"Ulterior, aceeasi persoana ar fi primit de la aceiasi oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect in cauza, suma totala de 2.612.389 lei in legatura cu exercitarea atributiilor de ministru, functie detinuta in perioada 05.03.2014-17.11.2015", a mai transmis DNA.

Fostul ministru al Tineretului si fost ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu este la al patrulea mandat de deputat, fiind ales de fiecare data pe listele PSD. Din mai 2018, acesta a trecut la Pro Romania, partid condus de Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Nicolae Banicioiu, #PSD, #Camera Deputatilor, #imunitate, #ancheta , #ancheta