Pesedistii se joaca de-a "soarecele si pisica" cu Traian Basescu

Luni, 11 Mai 2009, ora 16:44
2036 citiri
Pesedistii se joaca de-a "soarecele si pisica" cu Traian Basescu

Liderii PSD au decis sa-i scrie presedintelui Basescu o scrisoare prin care il anunta ca ii trimit Codurile inapoi dupa ce au aflat ca seful statului intentiona sa scrie si el una Parlamentului, prin care sa-i atraga atentia de apropierea termenului limita pentru aceste legi, spun surse din partid.

Potrivit acelorasi surse, Basescu ar fi urmat sa atraga atentia Parlamentului nu numai de intarzierea adoptarii Codurilor, ci si de stadiul dosarelor de politicieni.

Astfel, cei de la PSD au decis sa o ia inaintea sefului statului si sa ii scrie ei.

De altfel, PSD a stabilit sa il lase pe seful statului sa decida ce se intampla cu cele patru legi pentru ca eventualele efecte negative ale raportului de monitorizare din iulie sa se rasfranga doar asupra lui Traian Basescu.

"Dorim ca presedintele sa fie cel asociat cu intarzierile si problemele din justitie, iar noi vom putea spune ca am facut exact ce ne-a cerut Basescu", mai spun aceleasi surse. Pe de alta parte, lideri ai PSD spun chiar ca social-democratii ar putea, din aceleasi considerente tactice, sa nu se opuna nici daca seful statului propune, iar Guvernul accepta, asumarea raspunderii pe Codurile trimise de Guvern si nu cele modificate de comisiile speciale.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca presedintele Basescu detine "principala responsabilitate" pentru o eventuala sanctionare a Romaniei, prin taierea unor fonduri, din cauza slabelor reforme din Justitie, cerandu-i sa-si achite obligatiile constitutionale si politice ale unui sef de stat.

In ce priveste raportul de monitorizare al Comisiei Europene din luna iulie, Geoana a sustinut ca "principala responsabilitate ii revine celui care a gestionat in mod direct, prin numiri in aceasta zona cheie, si acesta este presedintele Romaniei".

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana, #scrisoare PSD, #Traian Basescu, #asumare coduri , #ancheta