Predoiu a reusit sa pacaleasca doua guverne si doi premieri

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 09:43
2266 citiri
Predoiu a reusit sa pacaleasca doua guverne si doi premieri

Proiectul Codului Penal a fost inaintat Guvernului Tariceanu sub semnatura lui Catalin Predoiu, in calitate de initiator si cu avizul a sase ministri.

Nici ministrii avizatori si nici Tariceanu nu au sesizat vreo neregula in privinta expunerii de motive si a proiectului prezentat, aprobandu-l in sedinta din 4 decembrie 2008. Acelasi lucru s-a intamplat si in Cabinetul Boc, care a aprobat codul la 25 februarie.

Potrivit Gardianul, ministrul Predoiu a reusit sa pacaleasca doi premieri si doua guverne, expunandu-le motive si modificari care nu s-au mai regasit in proiectele codurilor inaintate Parlamentului.

Mai mult, ministrul a refuzat sa consulte opinia publica, desi a avut mult timp la dispozitie, ceea ce ar fi dus la evitarea grabei prin care cel putin doua coduri vor fi adoptate.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, intr-un comunicat de presa, dupa sedinta din 4 decembrie 2008, ca incestul a fost inclus in noul cod, desi, in proiectul expus pe site-ul Ministerului Justitiei nu se regasea.

Predoiu nu a cerut rectificarea comunicatului, iar Tariceanu a trimis expunerea de motive Senatului.

O alta informatie falsa, servita de data aceasta Cabinetului Boc, se referea la infractiunea de "furt din casa si familie", care, de asemenea, nu se regasea in proiectul Codului penal.

Proiectul Codului penal a fost retras de la Senat la inceputul lunii ianuarie, impreuna cu proiectele celorlalte coduri, fiind tinut mai bine de o luna la Ministerul Justitiei, din nou fara a fi dat publicitatii.

S-a irosit astfel inca un timp pretios care putea fi utilizat pentru dezbatere publica si imbunatatirea proiectului. In acest timp, ministrul Predoiu a pledat public in favoarea adoptarii proiectelor de coduri fara alte dezbateri, prin angajarea raspunderii guvernului.

Proiectul de cod penal a fost supus spre aprobare guvernului Boc sub semnaturile ministrului Catalin Predoiu in calitate de initiator.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Catalin Predoiu coduri, #Predoiu pacalit Guvern , #ancheta
Comentarii
P
Pe ei
rank 1
Ce fata de bolsevic are ! Cum scapam de asta ? Si de ceilalti ?