Sfatuitoarea ministrului Andronescu, rector al rivalei "Spiru Haret"

Luni, 20 Iulie 2009, ora 20:11
5570 citiri
Sfatuitoarea ministrului Andronescu, rector al rivalei "Spiru Haret"

Scandalul de la Universitatea "Spiru Haret" se complica si aduce la lumina probleme grave si la alte institutii de invatamant din Romania, printre care si la ARACIS, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, dar si la Universitatea "Dimitrie Cantemir" unde este rector sfatuitoarea Ecaterinei Andronescu, Corina Dumitrescu.

Astfel ca in conducerea ARACIS se regasesc profesori ai altor universitati de stat ori private (ex. "Romano-Americana", "Transilvania", "Dunarea de jos", "Vasile Goldis" etc, unele dintre ele cu serioase probleme de imagine si nu numai), dar niciun reprezentant al "Spiru Haret", informeaza InPolitics.

Mai mult chiar, consilierul personal cel mai de incredere al Ecaterinei Andronescu este Corina Dumitrescu (foto), rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir", rivala Universitatii, este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, presedinte al Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor.

"Spiru Haret a actionat in judecata ministerul Educatiei in urma unei serii de coincidente mai mult decat suspecte, in spatele carora s-ar putea ascunde, credem noi, anumite interese politice si nu numai.

Acestea fac absolut intemeiata actionarea in justitie, de catre universitatea noastra, a Guvernului si a ministerului Educatiei pentru promovarea HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu", a declarat purtatorul de cuvant al "Spiru Haret", avocatul George Nicolau.

ARACIS a functionat 4 ani in ilegalitate

Mai mult chiar, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a functionat timp de patru ani fara respectarea cadrului legal si a obtinut acreditarea de functionare in luna iunie.

ARACIS a fost infiintata pe vremea ministrului Mircea Miclea, in 2005, si a fost conceputa ca unica institutie care sa decida care universitate merita acreditarea si care nu.

Numai ca, potrivit propriului regulament, pentru a fi functionala, ARACIS avea nevoie de inscrierea in Registrul european ENQA (European Network for Quality Assurance in Higher Education), creata pe baza Declaratiei de la Bologna, 1999, adoptata de toti ministrii responsabili de invatamantul superior din tarile membre, ceea ce s-a intamplat abia dupa patru ani.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Corina Dumitrescu, #rector universitatea Dimitrie Cantemir, #rivala Spiru Haret, #sotia deputat PSD, #Cristian Dumitrescu , #ancheta