Spiru Haret se extinde in Germania cu sprijinul unor fosti ofiteri STASI

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 11:34
4129 citiri
Spiru Haret se extinde in Germania cu sprijinul unor fosti ofiteri STASI
Foto: Academia Catavencu

Universitatea "Spiru Haret" si-a deschis o filiala a invatamantului la distanta si in Germania. Afacerea, demarata de rectorul Aurelian Bondrea (foto), este sprijinita de un politician german controversat, a carui cariera a inceput pe vremea RDG, dar si de doi fosti ofiteri STASI (Securitatea est-germana).

La inceputul acestei veri, Universitatea "Spiru Haret" (USH) a inaugurat, printr-o ceremonie oficiala, "Centrul pentru invatamant la distanta din Berlin al USH", cu putin timp inainte de izbucnirea scandalului diplomelor ilegale, scrie Academia Catavencu.

In Germania, Bondrea a parafat intelegerea cu parlamentarul german Joachim Gunther, care a promis sa se implice foarte activ in penetrarea de catre USH a spatiului universitar german, mai scrie sursa citata.

Politicianul a prezentat USH ca fiind cea mai mare universitate privata din Europa, cu sute de mii de studenti si a dezvaluit ca una dintre firmele sale (ISO International Development & Consulting GmbH) ar urma sa construiasca cladirea Facultatii de Medicina a USH de la Bucuresti.

Cine este Aurelian Bondrea?

Conform dosarului de cadre al lui Aurelian Bondrea, acesta are la activ o scolarizare la facultatea partidului, celebra "Stefan Gheorghiu". Bondrea a inceput liceul la "fara frecventa" la 16 ani, s-a inscris in Partidul Comunist si a fost facut invatator.

In 1953 a luat lectii de agitator, ca lector, la Scoala Superioara de Stiinte Sociale "A.A. Jdanov". A promovat la sectia de propaganda si agitatie a comitetului regional PCR Pitesti. A urmat cursuri la fara frecventa la Scoala Superioara de Partid "Stefan Gheorghiu".

Si-a echivalat studiile de activist facute la "fara frecventa" cu o diploma de studii universitare. La mijlocul anilor '60 si-a luat si doctoratul, tot la facultatea de partid "Stefan Gheorghiu".

A ajuns la sectia de propaganda si agitatie a CC al PCR. De acolo, a promovat ca sef al cadrelor pentru invatamantul universitar din Ministerul Educatiei.

Cu o cariera similara pana la un punct, Joachim Gunther s-a scolit la distanta la Academia pentru Stat si Lege din Potsdam. Academia a fost similara Facultatii "Stefan Gheorghiu", adica o institutie de format activisti si cadre de nadejde pentru statul comunist.

Doi spioni de renume cu patalamale, printre asociati

Firma ISO International Development & Consulting GmbH, care ar urma sa construiasca cladirea Facultatii de Medicina a USH de la Bucuresti, ii are printre asociati pe Gunther si Jurgen Czilinsky.

Acesta din urma tocmai a fost deconspirat de presa germana (Der Spiegel) ca fost securist est-german. Si nu vreun turnator oarecare, ci cu grad de capitanul STASI, angajat in serviciul de spionaj extern HVA, specializat in actiuni de spionaj militar.

Tot cu Czilinsky, dar si cu Jurgen Jahn, Gunther imparte firma Konsor Verwaltungs- und Beteiligungsgesellschaft GmbH.

Si Jurgen Jahn este spion est-german, mai scie Academia Catavencu. Ca si Czilinsky, Jahn a lucrat, ca ofiter, tot pentru spionajul extern, HVA, si era specialist in actiuni de spionaj militar.

Contactat de jurnalistii citati, Bondrea neaga deschiderea filialei USH la Berlin:"Imi pare rau, nu am deschis nimic la Berlin si nici nu intentionam. Informatiile sint eronate(...)Da, il cunosc pe Gunther. E o treaba personala. Ce, cumva credeti ca e o conspiratie?".

Andronescu a legalizat ID-ul ilegal de la USH

Dupa ce declara in vara ca invatamantul la distanta (ID) de la Universitatea "Spiru Haret" trebuie desfiintat pentru ca era in ilegalitate, fostul ministru al Educatiei a dat un ordin, publicat pe 28 septembrie in Monitorul Oficial, prin care studentii de la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti isi pot continua studiile de la ce distanta vor ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Spiru Haret Bondrea, #Aurelian Bondrea ofiteri STASI, #Spiru Haret Germania, #Sorin Oprescu Spiru Haret , #ancheta
Comentarii