"Tombola castigatorilor" de la TVR 2, produsa de o firma cu probleme

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 12:33
3266 citiri
"Tombola castigatorilor" de la TVR 2, produsa de o firma cu probleme
Foto: Evenimentul Zilei

Emisiunea "Tombola castigatorilor", difuzata de TVR 2, este organizata de fiii afaceristului Paul Petre Tardea, condamnat in trecut si judecat in prezent pentru coruptie.

Emisiunea-concurs prezentata de Aurelian Temisan si Andreea Mantea, difuzata in fiecare luni seara pe TVR 2, a fost suspendata, oficial, pana cand conducerea postului public va decide formatul grilei de toamna, dar neoficial se pare ca ar fi vorba despre probleme financiare, scrie Evenimentul Zilei.

"Organizatorii nu au respectat contractul. Trebuiau efectuate niste plati, si pentru ca nu au dat banii, emisiunea a fost suspendata", declara surse din TVR 2.

"Datornicii" scosi din grila postului public sunt Ionut si Andrei Tardea, actionarii principali ai SRL-ului Oxigen Company care produce "Tombola castigatorilor".

Familia Tardea are la activ precedentul Eurotombola, din 2005. Atunci, firma prin care produceau concursul difuzat la Prima TV a intrat in incapacitate de plata si a lasat cu buza umflata zeci de concurenti care nu si-au mai incasat premiile castigate.

Epopeea emisiunii care s-a derulat cu sprijinul a doua institutii de stat - televiziunea publica si Loteria Romana, prin intermediul careia au fost vandute biletele de concurs - incepe insa cu un an in urma, e alimentata din conturile unui fost demnitar si e asistata de un ex-senator liberal, mason de frunte: Paul Tardea.

Condamnat si acuzat in repetate randuri de infractiuni economice, Tardea a impartit inainte de '89 aceeasi celula cu Dumitru Dragomir, actualul presedinte al LPF - potrivit surselor EVZ.

In 2004, a vrut sa candideze pentru Camera Deputatilor. Desi a renuntat la cariera politica, a fost unul dintre sponsorii Aliantei D.A., fiind sustinut de Theodor Stolojan. In urma cu cinci ani, fiind audiat de PNA, l-a avut ca aparator pe actualul senator PD-L Mircea Andrei.

Mai mult, Paul Tardea este acuzat ca pentru a pune pe picioare tombola de la TVR 2 s-a folosit de 300.000 de euro - bani imprumutati anul trecut de la tatal unui afacerist abonat la contracte cu statul.

Ulterior, Tardea nu a mai returnat banii. Pagubitul se numeste Andrei Emil Spirea si este tatal lui Radu Spirea, patronul companiei Vesta Investments. Tardea are insa alta varianta: "Nu e chiar asa. Nu erau pentru emisiune. Si, oricum, i-am dat o parte inapoi!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Tombola castigatorilor producatori, #Paul Tardea TVR, #escrocherii tombola TVR , #ancheta