Ziare.com

Ancheta pe referendum continua: Trei presedinti de sectii de votare, urmariti penal (Video)

Marti, 28 August 2012, ora 14:06

   

Ancheta pe referendum continua: Trei presedinti de sectii de votare, urmariti penal (Video)
Trei presedinti ai unor sectii de votare din judetul Mehedinti - din Drobeta Turnu Severin, Orsova si Garla Mare - sunt urmariti penal pentru nereguli depistate la referendumul din data de 29 iulie, informeaza Ministerul Public.

"In cauza cunoscuta in mass-media fraude la referendum procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au continuat cercetarile fata de membrii comisiilor de votare din judetul Mehedinti, cu privire la care existau indicii temeinice in legatura cu savarsirea infractiunii prevazuta de art. 55 din Legea nr. 3 din 2000.

In acest context, din probele administrate in aceasta cauza, pana in prezent au fost evidentiate, la nivelul acestui judet, mai multe nereguli, dupa cum urmeaza: inregistrarea mai multor votanti avand acelasi cod numeric personal ori cu aceeasi carte de identitate sau acelasi nume; necompletarea codului numeric personal in cazul unor votanti, respectiv coduri numerice personale invalide sau inexistente; necompletarea datelor de identificare corespunzatoare cartilor de identitate ale alegatorilor;", se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In acest dosar s-a inceput urmarirea penala fata de trei presedinti ai unor sectii de votare din Garla Mare, Drobeta Turnu Severin si Orsova.

Cum s-a incercat fraudarea referendumului in campanie

Astfel, potrivit sursei citate, Dumitru Mirea, in calitate de presedinte - sectia de votare din Garla Mare, in data de 29 iulie 2012 si in perioada anterioara acestei date, a dispus intocmirea unei liste suplimentare de alegatori continand mentiuni false, in sensul ca mai multe persoane au fost inscrise de mai multe ori in lista electorala suplimentara, si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori.

De asemenea, Liviu Catalin Bondoc, in calitate de presedinte la sectia de votare din Drobeta Turnu Severin, a semnat lista suplimentara de alegatori continand mentiuni false si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori.

Astfel, din probe a rezultat ca lista suplimentara de alegatori de la aceasta sectie de votare contine un numar foarte mare de votanti din trei comune, unde persoanele au fost inscrise in lista electorala suplimentara in aceeasi ordine in care figureaza si in listele electorale permanente din localitatile de domiciliu.

Cel de-al treilea presedinte de sectie, Gheorghita Burcu, in calitate de presedinte la sectia de votare din Orsova, a intocmit in fals pagina 11 a listei electorale suplimentare de alegatori, prin copierea tuturor datelor de identificare ale tuturor persoanelor inscrise in pagina 3 a aceleiasi liste cu schimbarea ordinii si semnarea in fals a persoanelor, urmata de anularea unui numar de 15 buletine de vot corespunzator persoanelor mentionate in pagina 11, prin stampilarea acestor buletine de vot de doua ori la ambele rubrici de votare, validand astfel prezenta celor 15 persoane, activitate ce a avut loc dupa incheierea procesului de votare.

Pana in prezent au fost audiate mai multe persoane care au contestat semnaturile care le sunt atribuite in liste electorale suplimentare.


Sursa: rNews

Articol citit de 2958 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta e problema....?

E numai una din infractiunile savarsite cu aceasta ocazie. Nu exista posibilitatea renumararii voturilor. Dar scopul cercetarii penale este acela de a trage la raspundere faptuitorii. Ce merita semnalat este ca procurorii au inceput sa justifice cercetarile. Acum urmeaza sa constatam ca au fost multe persoane care au incercat sa blocheze cercetarile, chiar solicitand justificari procurorului general. MARA MARSAVIE....

 

 

Cate milioane?

Probabil vreo 2-3 milioane. Au fost prinsi doar prostii cei care au comis greseli flagrante. In cazul altora cercetarile continua.

Oricum e o "frumoasa" performanta a USL sa scorneasca sute de alegatori fictivi la nivelul fiecarei comune. Daca astia sunt cele 7.4 milioane cu care va laudati, sunteti rau de tot in minoritate.

 

 

De data aceasta

cercetarile sa fie finalizate si sa fie condamnati faptuitorii.Ani de zile am auzit zbierete dupa fiecare scrutin,dar verdicte"niet".

 

 

Speram ca atunci cand se trage linie,

sa aflam cate voturi au fost masluite si cati au mai ramas.

 

 

foarte bine zici

dar, tocmai de asta se feresc toti, isi scuipa-n san si se roaga sa-i fereasca Cel de sus de alegeri corecte. Cum ar putea iliescu, care a trait toata viata pe baza "alegerilor alea de 99,9% pentru" sa accepte si alt fel de rezultat.
Apollo13, abia au inceput procurorii treaba, daca termina cu Oltenia si cu Moldova mi-e teama ca ramaneti vreo 5 mil. (de romani care au votat pt. suspendare). La cata saracie si lipsa de cultura (minima) exista pe acele plaiuri nu ar fi de mirare sa voteze si cu Van Damme daca asa le spune primarul, ca sa nu-i taie de pe lista asistatilor sociali.

 

 

*** au votat la referendum

Am o propunere pentru procurorii Parchetului General si ai DNA! Sa verifice daca au votat si *** scosi de pe liste de catre USL ulterior datei de 29 iulie! Sa vedeti surprize! Doamne s-au intors *** din morminte ca sa voteze DA la referendum!

 

 

Aici trebuie insistat cu ancheta si finalizata cu condamnarii

indiferent pe cine a favorizat frauda. Numai asa se poate spera la alegeri corecte pe viitor.

 

 

OK! Si la cite milioane de voturi...

....se situeaza frauda? Cel putin asa am aflat ca basescu l-a informat pe emisarul american. Probabil ca se vor gasi fraude citeva zeci de voturi care nu vin sa confirme minciuna lui Lasu Masa-Verde.

 

 

Nu vom afla

Ce se investigheaza sunt doar acele fraude semnalate procuraturii. 99% nu se cerceteaza.

 

 

Nu vom afla

Irelevant daca aflam sau nu cine si cum a fraudat. Mesajul va fi auzit de amatori, te asigur. Iar la alegeri in toamna se vor gandi de 10 ori inainte de mai face la fel. Daca se lasa si cu ceva condmanari, fie si cu suspendare, in toamna vom avea cele mai curate alegeri postdecembriste. Faptul in sine de a ancheta fraude electorale este inedit si laudabil.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor