Ucigasul din Brasov: L-am omorat pentru ca m-a amenintat cu moartea

Marti, 05 Mai 2009, ora 23:44
4377 citiri
Ucigasul din Brasov: L-am omorat pentru ca m-a amenintat cu moartea
Foto: wordpress.com

Szasz Mihai Catalin, cel care l-a ucis sambata noapte pe taximetristul brasovean George Ionut Nicolae, in celula pe care cei doi o imparteau la Penitenciarul de Maxima Securitate Codlea, a declarat, marti seara, ca l-a ucis pe taximetrist dupa ce aceasta l-a amenintat cu moartea.

El a declarat ca l-a sugrumat pe colegul sau de celula "din joaca", dar si pentru ca aceata l-a amenintat cu moartea.

George Ionut Nicolae a fost strangulat de Szasz Mihai Catalin dupa ce i-a povestit acestuia modul in care le-a ucis pe Vasilica Mihai si Madalina Motruna, fapte pentru care se afla in penitenciar.

Ucigasul "taximetristului ucigas" a fost audiat marti la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov pentru crima comisa in noaptea de sambata spre duminica, procurorii hotarand sa elibereze o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.

"Dintr-o joaca l-am prins de gat. L-am apasat putin mai tare, iar in acel moment mi-a spus ca ma omoara. Mi-a fost frica si din spaima aceea l-am omorat. Cu cateva zile inainte imi povestise cum si-a omorat victimele si, pur si simplu, mi-a fost frica. Totul a fost din greseala, din joaca", si-a justificat gestul criminalul.

Acesta a mai povestit ca George Ionut Nicolae (foto) l-a amenintat ca, daca va scapa din puscarie il va omori, dar a facut-o pe un ton serios pe care Catalin nu-l mai auzise pana in acel moment, desi imparteau celula nr. 54 de la Penitenciarul Codlea de mai bine de trei luni si se intelegeau bine.

Szasz Mihai Catalin a negat varianta sugerata ca aceasta crima a fost infaptuita la comanda cuiva, sustinand caracterul accidental al acesteia.

Criminalul a adaugat ca George Ionut Nicolae isi facea deja planuri de viitor, spunand ca va iesi din puscarie la 50 de ani si punea deja la cale planuri de a face rau familiilor celor doua victime ale sale.

In paralel cu ancheta declansata de procurori, la Penitenciarul Codlea are loc si o ancheta interna, coordonata de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, pentru a fi stabilite toate imprejurarile in care a avut loc crima.

George Ionut Nicolae a fost condus marti pe ultimul drum, fiind inmormantat la Cimitirul "Sfanta Treime" din Brasov, la inmormantare asistand doar parintii acestuia si cateva rude apropiate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#George Ionut Nicolae, #Mihai Catalin Szasz, #amenintare moarte , #ancheta