Ungureanu: Salariul mediu in SIE este de 2.500 de lei

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 22:01
9614 citiri
Ungureanu: Salariul mediu in SIE este de 2.500 de lei

Salariul mediu al angajatilor Serviciului de Informatii Externe (SIE) este de 2.500 de lei, potrivit directorului institutiei, Mihai Razvan Ungureanu, care a precizat, duminica, la Realitatea TV, ca cel mai mare pret platit de SIE pentru o informatie a fost viata unuia dintre lucratori.

Potrivit lui Ungureanu, salariile din sistem se incadreaza in media celor academice, adica in jur de 2.500 de lei, in timp ce pensiile se situeaza in jurul sumei de 2.000 de lei.

"Cea mai mare pensie nu depaseste 4.600 de lei si este a unui general cu patru stele care a lucrat in SIE", a precizat Mihai Razvan Ungureanu, care a adaugat ca media de varsta a lucratorilor a fost de 37 de ani, niciunul dintre angajatii actuali nelucrand in sistem inainte de 1989.

Directorul SIE a mai declarat ca bugetul de anul acesta al Serviciului nu a fost suplimentat. "As vrea sa spun ca bugetul SIE poate fi oricat, dar daca avem un buget de un euro, atunci Romania va primi informatie de un euro, daca avem de 1000 de euro, atunci Romania va primi informatie de 1.000 de euro. Cel mai mare pret platit de Serviciu pentru o informatie a fost viata unui om", a adaugat seful SIE.

De asemenea, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca, in prezent, Serviciul lucreaza intr-un cadru "metalegal", in lipsa adoptarii pachetului legilor sigurantei nationale.

"Noi lucram acum intr-un cadru metalegal. Suntem in spiritul legii, dar nu si in litera ei, pentru ca realitatile sunt acum altele. Conducerea SIE sustine adoptarea pachetului legilor sigurantei nationale, pentru ca in lipsa cadrului legal nu putem face parteneriate cu alte servicii omoloage din UE si NATO", a afirmat directorul Serviciului.

Intrebat, in emisiune Romania Politica, despre dosarele care au apartinut fostei Directii de Informatii Externe, Ungureanu a raspuns ca acestea au fost predate intregral catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), cu exceptia celor care inca prezinta interes operativ.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#salariu mediu SIE, #Razvan Ungureanu SIE , #ancheta